De nieuwe 'Star Wars'-trailer gaat je heel wat nostalgiekriebels bezorgen

'Star Wars: The Last Jedi', oftwel de achtste 'Star Wars'-film komt binnen een maand in de zalen, en dat wil zeggen dat het tijd is voor een promotiestorm. Beginnen doen ze bij Disney met een trailer, en geloof ons, deze wil je gezien hebben. Met Luke Skywalker in de Millennium Falcon krijgen wij stiekem al wat tranen in de ogen en de rest belooft alles wat een goede blockbuster nodig heeft: check it out. 

De laatste twee jaar kan je december samenvatten in twee woorden: Star Wars. De heropgestarte scififranchise is eigenlijk een genre op zich, maar dan eentje waarvan we lang dachten dat er geen vervolg nodig was. Blij dat ze zich bedacht hebben bij Disney en Lukasfilm, want de heropstart leverde al twee pareltjes op. Verwarrend genoeg, in traditionele Star Wars-logica, komt nu de tweede film uit de heropstart in de zalen. En de trailer geeft wel al flink wat weg.

Nostalgie, nostalgie

In die trailer, die eerlijkheidshalve ook wel wat beelden bevat die we al eerder konden zien, vinden we Luke Skywalker terug in de Millennium Falcon, het welbekende ruimteschip. Nostalgie voor iedereen, al waarschuwt ie meteen dat de dingen niet zullen lopen zoals je denkt. Een slecht teken? Misschien, maar hij kan alleszins op badass Rey rekenen, die hij waarschijnlijk zal trainen.

Maar Luke in z'n spaceship is niet het enige nostalgiemoment: wie goed kijkt ziet in het 45 seconden durende filmpje ook nog een glimp van Carrie Fisher (Leia). Dit wordt dan ook meteen Fishers laatste film. Na haar overlijden besloot Disney om haar verhaal ook op het grote scherm af te ronden. Neem gerust een zakdoekje, wij wachten wel.

Meneer teenage drama

Maar de Star Wars-reboot gaat in de eerste plaats om het jonge volk. Vandaar dus dat we teenage drama-baddie Kylo Ren ook mogen verwelkomen. De man met het slechte humeur en de coolste lightsaber heeft heel wat verwachtingen in te lossen, al mochten we bij de vorige film niet klagen. Blijft de vraag: wie is (zijn?) de last jedi?

Star Wars: The Last Jedi komt op 13 december bij ons in de zalen.

 

Lees meer