Wetenschappelijk bewezen: je haar drogen, doe je het allerbest zo

Je haar drogen, laat je dat best over aan de wind, of met een haardroger en handdoek? De wetenschap heeft daar een finaal antwoord op en we geven al meteen weg dat handdoeken uit den boze zijn, en de wind niet je vriend is. 

Ook bang om je haar te beschadigen met de haardroger en stijltang? Wij ook, en we zijn duidelijk niet alleen met die zorgen. De Unversiteit van Cambridge, onder leiding van Tim Moore, heeft een antwoord op de vraag hoe je je haar nu het beste droogt. Tim Moore, onderzoeker aan de prestigieuze universiteit, bant alvast de handdoek uit de badkamer.

Knijpen, niet wrijven

Want om te beginnen is je haar op z'n fragielst als het nat is, legt hij uit aan The Daily Mail. De buitenste rand van het haar zwelt dan op en dat maakt het breekbaar. Afbrekend haar is niet goed, dus maak je je haar het best zo snel mogelijk droog. Tot zover het fabeltje dat aan de lucht drogen beter is dan met de haardroger.

Al zet je die haardroger best niet op superwarm. Dat gaat dan wel sneller, maar het beschadigt je haar wel degelijk. Blazen op koude stand is het beste alternatief, al droog je je haar best even af met een handdoek. Niet door er agressief mee over je hoofd te schuren, want dat breekt alweer de haartjes, maar door te knijpen.

Weg met pluis

Met nat haar gaan slapen is al helemaal geen goed idee, want dat heeft net dat handdoekeffect op je haar, terwijl het ook nog eens lang nat blijft. Het resultaat: veel pluis. Toch nog snel even met de haardroger in de weer zijn, dus. Graag gedaan.

Lees meer