SkyFest, een vet festival met dj's in luchtballonnen, was de MAX en wel hierom

Op een geheime locatie in Barcelona mocht een selecte groep party lovers een compleet nieuw en onwijs cool festivalconcept ontdekken: de 'hot air balloon electronic light orchestra'. Da's een hele mond vol, maar de naam van het festival, SkyFest, zegt het helemaal. In enkele zwevende luchtballonnen draaiden populaire dj's de beste schijven, terwijl een wervelende lichtshow het spektakel compleet maakte. En of dat fantastisch was? Absolutely!

Vorig jaar verraste Desperados de wereld door een festival te organiseren in een vliegtuig dat zijn passagiers/festivalgangers gewichtloos maakte. Dit jaar bracht het het festivalconcept opnieuw naar een hoger niveau met SkyFest:

 

De beelden van de aftermovie spreken voor zich: het was een onvergetelijke nacht. Wij hopen natuurlijk dat er snel een volgende editie komt, want zo'n feestje zouden we niet willen missen. We zetten graag even op een rij waarom dit festivalconcept zo de max is:

1. Festivals in luchtballonnen = feesten op een hoger niveau

© Desperados

En dat mag je dus zeer letterlijk nemen. Niet alleen de dj's stegen met luchtballonnen op, ook enkele festivalgangers gingen samen met de beats de hoogte in. Wees er maar zeker van dat dat een unieke ervaring was.

2. Ook voor de dj's was dit nieuwe concept een uitdaging

© Desperados

Jackmaster omschrijst SkyFest als het zotste wat hij als dj ooit gedaan heeft. En dat geloven we graag, want het zal ongetwijfeld een ontzettend vreemd maar awesome gevoel geven wanneer je samen met je knallende beats begint te zweven.

3. Van dj's gesproken: de line-up was niet mis

© Desperados

Naast Jackmaster, draaiden ook Honey Dijon en Paco Osuna vette schijven. En ook die laatste 2 waren ontzettend onder de indruk van de hot air balloon electronic light orchestra. Je zou voor minder ;-).

4. En elke dj bracht zijn eigen stijl

© Desperados

Van deep house tot electro, er was voor ieder wat wils op SkyFest. De muziekgenres waren heerlijk divers, net zoals de party people zelf.

5. Niet alleen de muziek was on point, ook de lichtshow was too crazy

© Desperados

Zoals de naam hot air balloon electronic light orchestra al doet vermoeden draaide het festival niet enkel om de ballonnen. Nee, ook de light show zorgde voor een ongezien spektakel dat de festivalgangers in hogere sferen bracht.

6. Het lijkt ons fantastisch om dit samen met je beste vrienden te beleven

© Desperados

De leukste herinneringen maak je samen, right? En zo'n ongelofelijke vibe moet je gewoon delen met je BFF's. Het is iets dat ze jullie niet meer zouden kunnen afpakken en waar jullie later nog over zouden spreken ;-).

7. Maar langs de andere kant maak je ongetwijfeld ook nieuwe vrienden, wereldwijd

© Desperados

De feestgangers kwamen dan ook van overal ter wereld. Als je samen zo'n unieke ervaring meemaakt, creëer je sowieso een band die niet is stuk te krijgen. En je hebt ineens een paar leuke adresjes in het buitenland waar je eens kan crashen als je op citytrip bent. #winwin

En nu is het aan jou! Via onderstaande video kan je je eigen SkyFest-tune maken. Open deze video op je computer en aan de hand van de cijfertoetsen kan je een coole party anthem creëren. Hey Mister D.J., put a record on!

 

Lees meer