Je Nutella zal vanaf nu anders smaken: meer suiker, minder cacao

Geen enkele 'choco' heeft zo'n herkenbare smaak als Nutella van Kinder, al zou je volgende pot hazelnootpaste van Nutella wel eens anders kunnen smaken. Een Duitse consumentenorganisatie merkte namelijk op dat de choco een lichtere kleur had en keek daarom de ingrediënten na.

Omdat cacao heel duur was geworden, bedacht Nutella in de jaren 60 zijn beroemde hazelnootpasta. Daarom verving het een deel van de cacao door hazelnoten. Maar dat beroemde recept wordt nu verder aangepast.

Volgens de Duitse consumentenorganisatie zit er in de nieuwe potten 0,4 procent meer suiker en 0,9 procent minder vet. De hazelnootpasta bevat ook 1,2 procent meer mageremelkpoeder en er kan dus aangenomen worden dat het percentage cacao gedeeld is, maar er is geen verplichting om die informatie, op de potten te zetten. Het onderzoek is uitgevoerd in Duitsland, maar in België worden dezelfde etiketten gebruikt.

Lees hieronder de uitleg over de aangepaste Nutella-potten:

Proef jij een verschil?

Lees meer