Schietpartij met 26 doden in First Baptist Church in Texas (VS)

In de Verenigde Staten heeft een schietpartij in een kerk aan minstens 26 mensen, waaronder meerdere kinderen, het leven gekost. Er zouden ook veel gewonden zijn. Het drama gebeurde in First Baptist Church in Sutherland Springs (Texas, VS).

Een nog niet-geïdentificeerde schutter zou zondagmorgen een baptistische kerk in de staat Texas in de Verenigde Staten zijn binnengewandeld met een wapen. Omdat de zondagse kerkdienst juist begonnen was, waren er veel mensen aanwezig toen de schutter het vuur opende. De dienst werd bijgewoond door zo'n 50 mensen.

Concrete cijfers van het aantal slachtoffers zijn er nog, maar de ordediensten spreken van minstens 26 doden en veel gewonden. Onder hen zouden ook veel kinderen zijn. Het jongste slachtoffer is amper vijf jaar.

"Dader overleden"

De lokale sheriff bevestigde aan de regionale pers dat de schutter na de daden zou zijn doodgeschoten, al is dat nog niet officieel bevestigd. CNN spreekt van een korte achtervolging na de schietpartij, al is het ook mogelijk dat de dader zelfmoord heeft gepleegd. Volgens de FBI was er maar één schutter. Ze onderzoeken nog zijn motieven.

Sociale media stromen vol met berichten van medeleven van de slachtoffers. Zo lieten onder andere president Donald Trump en de Texaanse gouverneur Greg Abbott van zich horen.

Bekijk hier de beelden van de schietpartij:

Lees meer