Deze website zegt hoeveel jouw Instagram-account waard is (in cash)

Stiekem willen velen onder ons toch leven zoals god in Frankrijk… of toch zoals een bekende blogster op Instagram. Betaald worden om iets te posten en het product nog eens mogen houden ook. Maar is ons account klaar voor die volgende stap: fulltime bloggen. Dat zou nogal eens lelijk kunnen tegenvallen. 

De website inkifi.com heeft via een manier berekend hoeveel een post op jouw Instagram waard is. Per stuk. Ze focusten hierbij op de gedachte dat micro-influencers (mensen met een kleinere maar trouwere basis volgers) vaak een betere optie zijn voor merken en bedrijven dan bloggers met miljoenen volgers.

Hoe dat kan? Micro-influencers spelen veel meer in op hun volgers en zijn veel meer geëngageerd. Bovendien reageren ze vaker en gaan ze vaker in interactie. Kim Kardashian reageert amper op comments van haar volgers bijvoorbeeld, terwijl een lokale fashionista zoals een Emma Gelaude of Tiany Kiriloff dat bijvoorbeeld wel vaker doen.

Instabinnen?

Met zo’n dikke 800 volgers dacht ik, of hoopte ik althans, dat ik nog toch nog een ietsje zou kunnen verdienen. Want ja, ik reageer. Ja, ik tag. Ja, ik gooi er selfies op. Maar nee: ik verdien niet. En het zal ook niet voor morgen zijn.

Een post van deze nobele @greglievens is welgeteld 3,53 pond waard, omgerekend zo’n 3,99 euro. Als ik iets wil verdienen, laat staan iets recupereren van die zoveelste #foodpic dan zal ik dat bord dus wel heel vaak moeten trekken.

Wil jij weten hoeveel jij waard bent per post? Check inkifi.com!

Lees meer