Neen, Snapchat stopt er niet mee

De (Belgische) Snapchatgemeenschap stond even in rep en roer. Op de Facebookpagina Snapchat België werd aangekondigd dat Snapchat ermee zou stoppen. "We hebben te weinig gebruikers in België", stond er te lezen. Dat de dienst plots niet meer werkte, gooide uiteraard nog wat extra olie op het vuur. Maar wees gerust, Snapchat stopt er helemaal niet mee!

Snapchat lag gisterenavond even plat. Wereldwijd hadden gebruikers van het sociale medium problemen om foto's en berichten door te sturen. Meteen klonken stemmen van doemdenkers: is het gedaan met Snapchat? Als klap op de vuurpijl poste de Facebookpagina Snapchat België dat de dienst er in België mee zou stoppen. "We hebben te weinig gebruikers in België", schreven ze. "Bedankt voor het vertrouwen de voorbije jaren."

In de comments regende het smeekbeden van die hard Snapchatgebruikers die hun favoriete sociale medium niet wilden zien verdwijnen. Gelukkig voor hen gaat het hier niet om een echte officiële Facebookpagina van het bedrijf en hebben we waarschijnlijk te maken met een hoax. Snapchat reageerde zelf al op de geruchten via hun Twitterpagina Snapchat Support: "We're not shutting down", waren ze kort maar duidelijk.

Je kan dus op je twee oren slapen, want Snapchat is nog lang niet dood!

Deze Facebookpost zorgde voor een hoop ophef:

Lees meer