Na Albert Heijn lijkt nóg een Nederlandse supermarktketen naar ons land te komen

Jumbo: bij ons kennen mensen de olifant enkel vanop de bordspelen. Maar in Nederland is het na AH de grootste supermarktketen van het land … En ze lijken nu hun oog te laten hebben vallen op ons land.

Bij onze noorderburen is Jumbo de tweede grootste supermarktketen en woedt de concurrentie met Albert Heijn ongemeen hard. En die lijkt zich nu ook op onze bodem te gaan afspelen, want de bazen lieten in hun kaarten kijken. Of beter gezegd hun boekhouding.

En daaruit blijkt dat ze geld aan de kant houden om de grote oversteek te maken. “In ons meerjarenplan is inderdaad de optie voorzien om de Belgische markt te betreden”, klinkt het bij de financieel directeur van Jumbo. En da’s goed nieuws. Want wat Albert Heijn doet met zijn bonuskortingen, doet jumbo evengoed met zijn ‘7 Zekerheden’.

Mooie beloften

De belangrijkste twee klinken alvast als muziek in onze oren. Zo beloven ze steevast de laagste prijs en strooien ze met weekaanbiedingen. Maar ook hun ‘gratis winkelkar voor de vierde wachtende’-garantie is ongezien. Wie dus als vierde in de rij staat, wat ze ten allen tijden willen vermijden, hoeft dus niet te betalen. Al zullen ze het wellicht nooit zover laten komen. En geen wachtrijen: da’s ook meegenomen!

Wanneer de eerste winkel in ons land zal openen is nog niet beslist, maar wij kijken alvast uit naar de knalgele logo’s langs de steenwegen.

Lees meer