Bart De Wever opent eerste Facebookpagina ooit: "Hopelijk krijg ik hier geen spijt van!"

Deze ochtend hadden we het niet kunnen voorspellen, maar 7 november 2017 blijkt een historische dag te zullen worden. De dag waarop Catalaanse burgemeesters in Brussel komen betogen. De dag dat Elodie Oueadrogo haar man van antwoord mag dienen in 'De Slimste Mens'. Én de dag dat Bart De Wever zijn eerste post online gooide op Facebook.

Gewapend met een handboek ‘Facebook Voor Dummies’ en een reclame-affiche heeft de N-VA-voorzitter zich op Facebook gelanceerd. Wellicht als zowat de laatste politicus en misschien zelfs Vlaming. En dat nu al met de legendarische woorden: "Hopelijk krijg ik hier geen spijt van". Wat hem meteen 30.000 volgers opleverde op enkele uren tijd. De Wever is dus goed op weg om ook op Facebook de populairste politicus van het land te worden.

Collega's

Ter vergelijking: collega-partijvoorzitster Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft net geen 5.000 likes, Wouter Beke (CD&V) haalt 7.500, Meyrem Almaci (Groen) 9.500 en John Crombez (Sp.a) 29.000.

Maar Bart, wij hebben al eens rondgesnuffeld en raden hem misschien toch aan om zijn assistent een voorselectie te laten doen.

De allereerste Facebookpost van Bart De Wever:

Lees meer