WAT EEN GAME! Dit zijn de zotste nieuwigheden in Call of Duty WWII

Sinds 3 november is 'Call of Duty WWII' uit in de winkel en zijn we klaar om met onze squad opnieuw de oorlogsvelden in te trekken. Er zijn een heleboel nieuwe dingen om te ontdekken en wij hebben de coolste voor jou op een rijtje gezet:

1. Een nieuw multiplayer-ervaring, War Mode

War Mode is een gloednieuwe online spelmodus waarbij spelers samenwerken als een team om de vijand te verslaan. Een boeiende verhaallijn laat je kennismaken met de iconische gevechten uit de Tweede Wereldoorlog. Na een reeks objectives zoals bruggen oversteken, bommen plaatsen en voertuigen escorteren verander je van team en speel je met de 'vijand'. Je hebt dus de kans om zowel met de geallieerden te spelen als met de Duitsers. Met een stevige portie doorzettingsvermogen en je beste vrienden aan je zijde breng je operatie Breakout, Griffin of Neptune tot een goed einde. Awesome!

© Activision-Blizzard

2. Kies je divisie

Het multiplayerspel krijgt een hele nieuwe dimensie met deze upgrade. Vroeger zou je aan het begin van je spel een divisie kiezen en that would be it. Maar nu is het "create-a-class" systeem uit de vorige COD games vervangen door divisions. Het goede nieuws is dus dat je niet 'vastzit' aan één divisie gedurende heel het spel. Wanneer je een hoger level bereikt en meer progressie maakt, kan je van divisie veranderen. Je kan kiezen uit de vijf iconische divisies uit de Tweede Wereldoorlog: Infantry Division, Airborne Division, Expeditionary Division, Mountain Division en Armored Division.

Bij elke divisie hoort een eigen combat-training en wapenvaardigheden, maar ook eigen wapens, training en attachments. De gekende 'Perks' zijn niet verdwenen, maar heten nu 'Training'. Met het divisies-systeem kan je spelen op de manier die bij jou past. Want deze nieuwe aanpak geeft je de kans om je individuele speelstijl te verbeteren. Maar geen zorgen: je kan altijd nog vrij kiezen welke wapens je gebruikt, zelfs met die van de tegenpartij.

© Activision-Blizzard

3. Een interactieve wachtruimte, Headquarters

Volgens Sledgehammer Games is de nieuwe wachtruimte, Headquarters, de grootste verandering in de game. Het is een sociale en interactieve ruimte, in de vorm van een legerbasis, waar je je uitrusting kan aanpassen, buit kunt bekijken en waar je games kan spelen met anderen. Terwijl je wacht op de volgende multiplayermatch, kan je samen met de andere wachtenden een game spelen tot de wachtruimte helemaal 'vol' zit en je aan de volgende multiplayermatch kan beginnen.

Bij de vorige COD-edities ging het er anders aan toe. Vroeger kon je in afwachting tot de nieuwe match enkel naar een lijst van de huidige spelers kijken en voice chatten, that was it. Dat kon wel een tijdje duren. Gelukkig is het nu dus een interactieve ruimte, waar je 1-on-1's kan doen met een andere speler of waar je kan oefenen op je schietskills. Je kan in deze wachtruimte zelfs post krijgen, bijvoorbeeld een XP-bonus. Maar je kan ook contracten en missies tekenen bij de Captain en Quartermaster, die je ook nog eens beloningen kunnen opleveren. Score!

 

Dus, waar wacht je nog op? Je kan het spel hier bemachtigen en samen met je maten genieten van alle zotte en nieuwe dingen die 'Call of Duty WWII' aanbiedt. Get your squad together!

Lees meer