Horrorfilms kijken is goed voor de lijn: zoveel calorieën verbruik je per film

Een paar kilootjes afvallen, da’s geen meevaller. Experts zeggen dat je moet sporten, je wekelijks pak friet moet laten en vooral braaf groentjes moet eten. Plezant is anders! Wij hebben de oplossing: je kan ook gewicht verliezen vanuit je zetel of bed. Want horrorfilms bekijken, zou goed zijn voor de slanke lijn!

Op je gewicht letten, is lastig, zeker nu de feestdagen eraan komen. Dat konijnenvoer ook zo beu? Om nog maar te zwijgen van die looptoertjes in je wijk en die vreselijke marteltuigen in de fitness. Gelukkig hebben wij een prachtig alternatief: plof je lekker in de zetel en zet de akeligste horrorfilms op. Een onderzoek van de universiteit van Westminster stelt dat iemand die een horrorfilm van 90 minuten bekijkt tot 113 calorieën verbrandt, ongeveer het equivalent van een wandeling van een halfuur. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Je vraagt je zeker af hoe dat in hemelsnaam mogelijk is. Want je zit toch gewoon op je luie kont? Als je een horrorfilm bekijkt, versnelt je hartslag, waardoor het bloed sneller door je lichaam gepompt wordt. Je barst van de adrenaline en dat zorgt voor een verminderende eetlust en een verhoogd metabolisme. Het aangename gevolg: je verbrandt drie keer zoveel calorieën als iemand die in zijn zetel zit en naar een ‘normale’ film kijkt.

Hoe enger, hoe beter

Toch zou niet elke film even effectief zijn. Van de tien films, waarvoor getest werd, bleek The Shining het meest geschikt om af te vallen (184 calorieën), gevolgd door Jaws (161 calorieën) en The Exorcist (158 calorieën). De algemene regel: hoe meer bloed, jump scares, spannende scènes en engerds, hoe meer calorieën je verbrandt. Een gouden tip als je écht wil afvallen: laat chips, popcorn en frisdrank achterwege. Er werd nog voor zeven andere horrorklassiekers getest.

Het uiteindelijke klassement:

  1. The Shining (184 calorieën)
  2. Jaws (161 calorieën)
  3. The Exorcist (158 calorieën)
  4. Alien (152 calorieën)
  5. Saw (133 calorieën)
  6. A Nightmare on Elm Street (118 calorieën)
  7. Paranormal Activity (111 calorieën)
  8. The Blair Witch Project (105 calorieën)
  9. The Texas Chain Saw Massacre (107 calorieën)
  10. [Rec] (101 calorieën)

Lees meer