Het nieuwe album van Jack White is "zo goed als klaar" en wordt in de eerste helft van 2018 verwacht

Fans mogen zich beginnen verheugen op een nieuwe plaat van Jack White, want hij werkt nu al een tijdje aan wat zijn derde soloplaat moet worden. Die is nu bijna af, hij moet alleen nog even de tijd vinden om ervoor te gaan zitten om eens goed te luisteren en dan nog "just some finishing touches" toe te voegen.

Wanneer de plaat zal verschijnen of hoe die zal heten, weten we nog niet. Wel laat White weten dat het album "a bizarre one" is. We zijn op alles voorbereid na het meest recente nummer dat Jack White op de wereld losliet, Battle Cry in april. Of dat nummer ook op die bizarre plaat zal staan, is niet geweten. Zijn vorige album 'Lazaretto' dateert ondertussen van 2014.

Die nieuwe plaat heeft hij opgenomen met een oude analoge tape recorder in studio's in New York en Los Angeles.Of hij met die nieuwe aankomende plaat weer op tournee zal trekken is nog afwachten. Tweeënhalf jaar geleden ondertussen liet Jack White weten dat hij het toeren voor lange tijd vaarwel zou zeggen.

Twee jaar geleden sloot hij zijn 'Lazaretto'-tournee af met akoestische shows in vijf staten waar hij niet eerder geweest was. De locaties van die optredens werden pas 's ochtends bekend gemaakt.

Voor de akoestische verzamelplaat die hij vorig jaar uitbracht deed hij ook wat promooptredens, onder andere bij Jools Holland op BBC en bij The Tonight Show van Jimmy Fallon.

Lees meer