Gerucht: gaat Within Temptation-zangeres Sharon den Adel voor Nederland naar het Songfestival?

Het zou best kunnen dat Sharon den Adel volgend jaar voor Nederland naar het Songfestival gaat. Dat stellen althans belangrijke muziekbronnen bij onze noorderburen. Hoe dan ook komt er vrijdag officieel nieuws van Within Temptation. Fans houden hun hart vast en zijn als de dood dat de band gaat splitten, maar nu kunnen ze hopen op misschien veel beter nieuws.

Wordt 2018 het jaar van Sharon den Adel? Het zit er wel een beetje aan te komen. Sinds de website van Within Temptation vorige week pikzwart werd met de boodschap dat er een belangrijk statement van Sharon zou komen, vrezen de fans het ergste. Iedereen denkt meteen dat de band ermee ophoudt en dat de zangeres voor een solocarrière gaat. Komend voorjaar zal ze bijvoorbeeld ook alleen deelnemen aan het VTM-programma Liefde Voor Muziek. Ze heeft een relatie met de medeoprichter van Within Temptation, Robert Westerholt, en samen hebben ze ook kinderen. Zit er een haar in de boter?

Songfestival

Intussen bestaat dus de mogelijkheid dat het nieuws minder dramatisch is, al zou het wel kunnen dat we de 43-jarige Sharon de komende maanden zonder band zullen zien optreden. Ze wordt door muziekbronnen namelijk genoemd als belangrijkste kandidate om voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival te gaan. Het is niet de eerste keer dat Nederland de populaire band gevraagd heeft om te gaan, maar enkele jaren geleden lieten ze nog weten niet geïnteresseerd te zijn.

Mogelijk is Sharon intussen van gedachte veranderd. In dat geval zou Nederland dus met een vleugje gothic uitpakken, tenzij de zangeres compleet uit haar comfortzone zal treden. Al zou ook dat geen verrassing meer zijn. Within Temptation wou als formatie naar verluidt niet deelnemen om niet te vervreemden van z'n fans, maar Sharon Den Adel heeft er intussen al een paar soloprojecten, met onder andere dj Armin van Buuren, opzitten. Dus echt vreemdgaan zou het niet meer zijn als we Sharon straks in haar eentje op het podium in Lissabon zien staan.

Dancetrack?

Sommige bronnen spreken inderdaad van een dancetrack als mogelijkheid voor de Nederlandse inzending. "Als Den Adel naar het festival gaat, doet ze dat zonder de rest van Within Temptation", weet een bron in het AD. "De bandleden zouden niet live op hun instrumenten mogen spelen. Dat zullen ze vast en zeker niet doen."

Het bericht van Sharon Den Adel zou vrijdag bekend worden gemaakt. Mocht ze haar deelname aankondigen, dan gaat het in elk geval niet onopgemerkt voorbij. AVROTROS zou zelf ook heel spoedig een naam bekend maken, dus het zou allemaal best kunnen gebeuren. Natuurlijk zijn er nog andere geruchten, want ook Glennis Grace wordt opnieuw genoemd. Onder andere Marco Borsato staat achter een tweede deelname van de zangeres. In 2005 geraakte ze niet tot in de finale in Kiev. Marco gaf enkele jaren geleden al de raad om OGENE te sturen, en die deden het dit jaar heel goed.

Als Sharon gaat, zou ze het als bekende zangeres opnemen tegen onze minder bekende Laura Groeseneken, die vooral bij Ozark Henry al uit de schaduw wist te treden. Maar ze heeft eveneens een fantastische stem, dus de Lage Landen gaan dan muzikaal zeker een sterke prestatie neerzetten. Al hopen wij toch stiekem dat Sharon voor gothic durft te gaan. In dat geval heeft ze onze twaalf punten al.

Lees meer