Nog enger dan Stranger Things: deze serie is fantastisch, als je 'm durft uitkijken

Stranger Things seizoen 2 al gebinged en nu een Eleven-sized gat in je hart? Dan hebben wij een gelijkaardige serie voor je: 'The Sinner'. Even eng, enger zelfs en zonder het fantasyhorrorelement, maar de serie scoort wel hoge cijfers op de reviewwebsites, en dat is al heel wat voor het kritische internetvolkje. Zeker als je weet dat de eerste aflevering zo scary is, dat veel mensen ze niet durven uitkijken. 

Kan je een serie beoordelen die te eng is om uit te kijken? Tuurlijk wel, en dat lijkt ook wat de teneur te zijn van The Sinner. De reeks is gebaseerd op een thriller van Petra Hammesfahr uit 1999, waarin een jonge moeder een man neersteekt op het strand, bij wijze van amusement tijdens een gezinsuitje. Waarom ze dat doet, wie de man is en waarom ze iemand vermoordt die ze niet kent, is de kern van de reeks.

Bingewatchen

Dat klinkt als waardig zondagavondentertainment, alleen blijken nu ontzettend veel mensen niet voorbij de initiële premisse raken. De steekpartij is namelijk vrij expliciet in beeld gebracht, er is veel bloed, en Jessica Biel (die het hoofdpersonage speelt, en die je nog kent uit Seventh Heaven) gaat ook volledig op in haar rol.

Gore galore dus, maar is The Sinner ook goed? Volgens Rotten Tomatoes, toch wel één van de scherpste reviewsites die te vinden is, krijgt hij een score van 94%, ook niet weinig. "Slim, onverwachts, en de sterke performances van de cast zorgen dat The Sinner je vastpakt en niet meer loslaat", klinkt het daar.

Nineties represent

En die sterrencast, daar ken je wel wat volk van. Jessica Biel ken je uiteraard nog als de pastoorsdochter uit Seventh Heaven, al laat ze al die christelijke frustratie duidelijk los voor deze rol. Ook Christopher Abbot (het lief van Marnie uit Girls) ken je, en nineties-actiefilmqueen Sandra Bullock mag ook meedoen.

The Sinner is uitgekomen in de Verenigde Staten maar staat nog niet op de Belgische Netflix. Als we de reviews mogen geloven, kan dat echter niet lang meer duren.

 

Lees meer