7 redenen waarom RWDM terug naar eerste klasse moet

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

RWDM speelt dit seizoen in de 2de amateurklasse. En ze staan er goed voor met 4 punten voorsprong op de 2de. Vorig seizoen werden ze nog kampioen in de derde amateurklasse en nu zijn ze de topfavoriet om weer kampioen te worden in een reeks hoger. Racing White Daring Molenbeek bouwt stilaan terug naar de weg naar boven. Wie weet waar dit eindigt?

1. De ervaren spelers

Met Nicolas Timmermans (Eupen), Vincent Vandiepenbeeck (Union), Geoffrey Cabeke (Union), Anthony Sadin (Union) zijn er dit seizoen spelers met heel veel ervaring in de professionele reekesen aangetrokken. Vorig seizoen trok de club al spelers als Yohan Brouckaert, Philippe Liard en Anthony Cabeke. Die ook al heel wat ervaring hebben opgedaan in de hoogste regionen van onze vaderlandse voetbal.

2. Het stadion

Het Edmond Machtensstadion heeft een totale capaciteit van 15.266 plaatsen. Voor Belgische normen is dat meer dan uitstekend. Dit is een stadion dat z'n plek heeft in eerste klasse.

3. De sfeer thuis

Met een gemiddelde van 3500 à 4000 man per thuismatch en pieken tot 6000 à 7000 bij topwedstrijden is het echt genieten. Bij elke thuiswedstrijd zingt de spionkop, onder leiding van de supportersgroep Brussels Power 05, van begin tot eind. Dat zorgt voor een warme sfeer tijdens de match. Een sfeer die je in weinig eerste klasse club terugvindt.

4. En de sfeer op verplaatsing

De supporters van Molenbeek volgen hun ploeg altijd massaal op verplaatsing. Dat zorgt voor een ongeloofelijk leuke sfeer in stadions waar vaak maar 2 man en een paardenkop naar de wedstrijd komen kijken. Zo was er in Tubeke, voor de match tegen Rebecq, bijna 2000 man aanwezig op verplaatsing. Hoeveel eerste klasse clubs doen RWDM dit na?

5. De opbrengst dankzij hun supporters

Doordat de RWDM-supporters met zo velen op verplaatsing gaan zorgt dat ook voor een economisch extraatje voor de club die de supporters ontvangt. Elk seizoen vechten clubs om in dezelfde reeks als RWDM te zijn, omdat ze dan weten dat bij de komst van hun supporters ze de omzet van het jaar draaien

6. De activiteiten vóór de wedstrijd

Voor de wedstrijd is er de RWDM-Village. Het is een soort klein dorpje naast het stadion, achter de goal. Daar zijn tal van kraampjes waar je iets kan eten, iets kan drinken en dansen op muziek uit de jaren 70 en 80. Er zijn mensen die soms niet eens komen voor het voetbal, maar eerder voor de sfeer voor en na de wedstrijd. Vaak blijven een aantal supporters en spelers na een overwinning tot vroeg in de ochtend doorfeesten.

7.De traditie en geschiedenis

RWDM is een echte Brusselse traditieclub. Ontstaan uit de fusie van Daring Molenbeek en Racing White. In 1975 werd het kampioen van België met de ondertussen wereldberoemde Johan Boskamp. Ook in Europa heeft de club heel wat successen gekend. Zo haalde het de halve finale van de UEFA-beker waar het werd uitgeschakeld door Bilbao. De laatste Europese wedstrijd van RWDM was ook in de UEFA-beker tegen het Turkse Besiktas.