Zo zal de zondagavond van Eén eruitzien zonder Bart De Pauw

De VRT heeft beslist om de banden met Bart De Pauw, die momenteel beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, met onmiddellijke ingang te verbreken. Dat betekent dus ook dat de populaire zondagavondquiz 'Twee Tot De Zesde Macht', gepresenteerd door De Pauw, plaats moet ruimen voor iets anders. 

De VRT breekt definitief met Bart De Pauw na verschillende klachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit betekent dat de openbare omroep alle programma's van en met Bart De Pauw en zijn productiehuis Koeken Troef! met onmiddellijke ingang van de antenne worden gehaald. Tot vorige week presenteerde Bart De Pauw op zondagavond de populaire quiz Twee Tot De Zesde Macht, waarin duo's het opnemen tegen duo's van bekende Vlamingen. De quiz kon wekelijks op zo'n miljoen kijkers rekenen.

Het gat in de programmatie zal nu zondag gevuld worden door een tweede aflevering van Tabula Rasa. Om 20.35 uur zal aflevering drie van de reeks uitgezonden worden, op het tijdslot waarop normaal Twee Tot De Zesde Macht te zien is, meteen daarna volgt de vierde aflevering. Hoe de komende zondagavonden op Eén eruit zullen zien, is nog niet bekend.

It's Showtime

VRT laat weten dat It's Showtime, de nieuwe fictiereeks van en met Bart De Pauw nog steeds beschikbaar zal blijven op Telenet. De reeks zou normaal gezien vanaf januari 2018 uitgezonden worden op Eén. De VRT gaat intern beslissen of dit nog steeds doorgaat.

Ook de andere programma's van De Pauw, zoals Het Geslacht De Pauw, Willy's en Marjetten en Buiten De Zone, blijven beschikbaar bij Telenet. "Wij zijn geen betrokken partij, wij hebben geen intentie om het aanbod te schrappen", laat Telenet daarover weten aan de VRT.

Kerstdag

De laatste aflevering van Tabula Rasa stond gepland voor kerstdag. Maar nu we zondagavond een dubbelaflevering krijgen, zal die seizoensfinale dus een weekje verschoven worden. Het is nog onduidelijk wat er dan wel op de avond van kerstdag uitgezonden zal worden.

De afgelopen afleveringen van Twee Tot De Zesde Macht zijn voorlopig nog steeds online te bekijken op VRT NU.

Lees meer