Unilever roept zwanworsten terug

Fans van de iconische zwanworstjes kunnen maar best even checken welke ze net in hun kast hebben staan. Want een productielijn van de worstjes wordt nu door producent Unilever uit de rekken gehaald. Het gaat wel enkel om de worstjes 'Zwan, 12 worstjes in tomatensaus'. Heb je er zo in je kast staan? Smijt ze niet meteen weg, want niet alle blikken zijn rijp voor de vuilbak en als dat wel zo is, kan je er ook een vergoeding voor krijgen!

Uit een onderzoek is gebleken dat een productielijn van de worstjes slecht gesteriliseerd is. Dat zou gekomen zijn door een fout in de productie, dat melden het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en Test Aankoop. Gooi echter niet meteen alle zwanworstjes in je kast de vuilbak in. Dat zou pas echt zonde zijn.

Etiket

Het gaat namelijk enkel om de worstjes 'Zwan, 12 worstjes in tomatensaus' en enkel met de houdbaarheidsdata 20/01/2020, 07/03/2020 en 08/03/2020. Wil je echt zeker zijn, dan kan je ook de streepjescode checken: 5410033200851. De blikken liggen sinds augustus dit jaar in de rekken. Heb je zo'n blik in de kast staan, ook dan doe je er best aan even te wachten voor je het weggooit. Unilever, de producent van de bekende worstjes, roept dan wel op ze niet op te eten en meteen weg te gooien, je hebt recht op een vergoeding.

Om aanspraak te maken op die vergoeding, moet je het etiket rond het blik opsturen naar Unilever (het adres en verdere informatie over die vergoeding vind je hier), en dat voor 15 december 2017. Voor verdere vragen in verband met de producten van Zwan kan je terecht bij hun consumentenservice, aan verlaagd tarief, op het nummer 078/15.22.11.

Lees meer