Ook Sepp Blatter en Star Treks Mister Sulu nu beschuldigd van ongewenste intimiteiten

Voormalig FIFA-topman Sepp Blatter en George Takei, de acteur die Mister Sulu speelde in Star Trek, worden nu ook beschuldigd van seksuele intimidatie.

De beschuldigingen tegen Blatter komen van de Amerikaanse doelvrouw Hope Solo. Solo, die bij meer dan tweehonderd interlands in de goal voor de VS, zegt dat Blatter haar bij het gala van de Gouden Bal in januari 2013 in haar achterste heeft geknepen.

De 81-jarige Blatter noemt de aantijgingen van Solo "belachelijk".

“Het gebeurde net voordat ik samen met Blatter het podium opliep”, zegt Solo. “Het was voor mij moeilijk om vervolgens nog uit mijn woorden te komen. Ik was compleet uit het veld geslagen.”

Solo mocht destijds de prijs voor beste speler van het jaar uit te reiken aan haar teamgenote Abby Wambach.

Sulu

Ook Star Trek-acteur George Takei wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Voormalig model Scott R. Brunton zegt in de jaren tachtig, toen hij 23 was, te zijn aangerand door de Japanse acteur.

De twee hadden elkaar ontmoet in een bar, waarna Takei het beginnende model zijn telefoonnummer vroeg. Na een etentje nam de acteur Brunton mee naar huis. Daar werd hij na een tweede drankje niet lekker en viel flauw op een stoel. "Het volgende dat ik me herinner is dat ik mijn broek op mijn enkels heb en dat hij aan mijn kruis zat”, vertelt hij aan The Hollywood Reporter.

Brunton zegt niet eerder met het verhaal naar buiten te zijn gegaan, omdat hij niet verwachtte te worden geloofd.

Lees meer