Machtig! Een GoPro die overspoeld werd met lava op vulkaan is alles blijven opnemen

Een GoPro-camera is blijven draaien terwijl hij door lava overspoeld werd. Het ding vloog uiteraard in brand, maar werd net op tijd door z'n eigenaar uit de lavastroom gevist. Verrassend genoeg bleek de GoPro nog te werken. En de beelden zijn uiteraard bijzonder.

 

Je GoPro in een lavastroom verliezen? Erik Storm van Kilauea EcoGuides is erin geslaagd. Hij geeft rondleidingen in een nationaal vulkaanpark in Hawaï. Een GoPro-camera wordt natuurlijk altijd in extreme omstandigheden gebruikt en ze worden wel eens onverwoestbaar genoemd. Maar wie had durven denken dat ze ook lava met een temperatuur van duizend graden zouden kunnen overleven?

Lava

De GoPro was in een gleuf terechtgekomen die vol stroomde met lava. Storm kon alleen maar wachten tot de lavastroom tot stilstand kwam om z'n camera uit de lava te vissen. Hij deed dat met een houweel, een instrument dat geologen gebruiken om stenen te breken. Uiteraard vreesde hij dat z'n camera verloren was, maar dat bleek niet helemaal waar. Het toestel is alles blijven opnemen en zo heeft hij nu heel straffe beelden.

De camera bleek zelfs nog te werken, al doet hij dat niet meer zoals in z'n beste dagen. Een tip: probeer dit vooral niet zelf, want we weten niet of iedere GoPro dit zou overleven.

Lees meer