Belgische vrouw is in Zambia vertrappeld door een olifant

Een Belgische vrouw van 57 jaar zou in een wildpark in Zambia door een olifant vertrappeld zijn. Er zou ook een Nederlander om het leven gekomen zijn. Dat meldt de krant Lusaka Times, maar het nieuws kon nog niet bevestigd worden door Buitenlandse Zaken, weet VTM Nieuws.

Volgens de berichten zou de vrouw geprobeerd hebben om een olifant van dichtbij te fotograferen. Ze bevond zich in de Maramba River Lodge in Livingstone. Behalve de vrouw kwam naar verluidt ook een 64-jarige Nederlander om het leven. De politie zou hun lichamen met zware verwondingen aangetroffen hebben. Hun identiteit is nog niet vrijgegeven, zodat de nabestaanden eerst op de hoogte kunnen worden gebracht.

Een woordvoerder van de politie heeft de krant laten weten dat de lichamen naar een mortuarium zijn gebracht waar ze verder zullen worden onderzocht. Onlangs zou er ook een bewakingsagent op weg naar zijn werk door een olifant gedood zijn.

Gevaarlijk

Olifanten behoren tot de meest indrukwekkende dieren ter wereld, maar ze zijn ook heel gevaarlijk. Wanneer ze zich bedreigd voelen kunnen ze agressief worden. Jaarlijks zouden volgens National Geographic zo'n 500 mensen omkomen na een aanval door een olifant.

Lees meer