Baby van 10 maand weegt al 28 kilo: "Ik dacht dat het aan mijn goeie moedermelk lag"

Amper tien maanden oud is de kleine Luis Manuel Gonzales, maar hij weegt al een pak meer dan zijn drie jaar oudere broer Mario. Luis weegt zo'n 28 kilo, het gewicht van een doorsnee negenjarige. De moeder van Luis Manuel zag in het begin geen graten in de snelle gewichtstoename van haar zoon. "Ik dacht dat het aan mijn goede moedermelk lag", zei ze.

Luis Manuel zou lijden aan het Prader-Willi-syndroom, een zeldzame genetische ziekte dat kinderen een onweerstaanbaar hongergevoel geeft en slechte spierontwikkeling. "Ik dacht eerst dat het gewoon door mijn goede moedermelk kwam", zei Isabel Pantoja, de moeder van de kleine Luis Manuel.

"Zoeken tussen de vetrollen naar een ader"

Ze moeten tot vier keer per week met Luis Manuel naar het ziekenhuis voor bloedtests. "Het doet pijn om te zien hoe verpleegsters moeten zoeken naar een ader tussen de vetrollen in zijn armen", stelt z'n vader Mario. Hij moet door zijn ouders steeds in een buggy geduwd worden, want de jongen kan niet kruipen, laat staan wandelen. Hij kan eigenlijk enkel rechtop zitten.

Voedingsstoffen

Maar volgens een chirurg gespecialiseerd in voeding zou er een eenvoudige oplossing kunnen zijn voor het jongetje. Ze gelooft niet dat Luis Manuel het Prader-Willi-syndroom heeft maar wijt de toestand van de jongen eerder aan foute voeding tijdens de zwangerschap.

Door afwezigheid van bepaalde voedingsstoffen zouden de klieren die het metabolisme regelen onderontwikkeld zijn. Dat wordt momenteel onderzocht. Mocht dat het probleem zijn, ziet het er goed uit voor Luis Manuel. Dan zou een hormonenkuur een oplossing zijn.

Lees meer