Historisch: Goffin klopt nummer één Nadal op de Masters: bekijk hier het matchpunt

David Goffin heeft wellicht één van de mooiste overwinningen van z'n carrière achter de rug op het ATP-circuit. Hij kwalificeerde zich voor de Masters, en bewees in z'n tweedematch meteen tegen Rafael Nadal dat hij die plek verdiende, door de Roland Garros en US Open-winnaar naar huis te sturen. Op de masters mogen de acht beste spelers ter wereld aantreden, maar Goffin zorgt hier toch wel voor een historisch moment.

Vijf matchballen en drie sets: David Goffin moest op z'n tanden bijten om Rafael Nadal, ook niet op z'n best, te verslaan op het Masterstoernooi in Londen. Winnen tegen Rafa, die dit jaar twee Grand Slams op z'n conto schreef, je moet het uiteindelijk toch maar doen. Goffin toonde met een forehand-gestuurd spel, maar liefst zeven aces in dik vijftig minuten en vooral een Belgische cool, dat hij niet onder de indruk was van de O2-Arena. Met 7/6, 6/7 en 6/4, een felbevochten match dus, was het game, set, match voor Goffin.

Vorige jaar werd Goffin ook al uitgenodigd voor de Masters, toen Gaël Monfils geblesseerd raakte en moest passen. Hij werd toen zowat onder de voet gelopen door Novak Djokovic (6/1 en 6/2). Maar dit jaar heeft Goffin meer ervaring en hij kan zich beter weren op grote toernooien. Rafael Nadal speelde dan ook nog eens met de blessure die hem forfait deed geven voor de rest van het toernooi. Maar ook Goffin komt van ver: hij liep op Roland Garros een zware enkelblessure op.

Eerder in het toernooi bleek Grigor Dimitrov (n°6 op de wereldranking) een klasse te zwaar voor Dominic Thiem (n°4), de Bulgaar won het met 6/3, 5/7 en 7/5. Andy Murray en Novak Djokovic, de finalisten van vorig jaar, zijn allebei out door blessureleed. Een gouden kans voor Goffin? Wij duimen.

Check die matchbal!

Proficiat, David!

Lees meer