Eagles of Death Metal geven verrassingsconcert op herdenking aanslagen Parijs

Het was gisteren twee jaar geleden dat terreurgroep IS in Parijs aanslagen pleegde in onder andere concertzaal de Bataclan. Daarom gaf de Amerikaanse hardrockgroep Eagles of Death Metal, die toen in de concertzaal stond, een verrassingsconcert in de Franse hoofdstad.

Eagles of Death Metal-frontman Jesse Hughes en zijn kompanen speelden gisteren onder andere Save a Prayer in Parijs na een herdenkingsceremonie. Het verrassingsconcert vond nauwelijks een halve kilometer van de Bataclan plaats. Na afloop werden er witte rozen verdeeld onder het publiek.

Op 13 november 2015 drongen zwaarbewapende IS-militanten de Parijse concertzaal Bataclan binnen. Maar liefst 90 mensen werden gedood. Bij de aanslagen in Parijs kwamen in totaal 130 mensen om.

Controverse

In de nasleep van de aanslagen kwam Hughes in opspraak omdat hij insinueerde dat de terreurdaden niet zo dramatisch geweest zouden zijn als vrij wapenbezit in Frankrijk legaal geweest was. Hij gaf op de Franse televisie aan “meer dan ooit” overtuigd te zijn van het feit dat iedereen zich moet kunnen bewapenen met vuurwapens.

Lees meer