Hoeveel soort billen bestaan er? Vijf blijkbaar! Welke heb jij?

Billen bestaan er in alle vormen en maten. Je kan ze natuurlijk wel ronder krijgen door te trainen, maar in principe ligt de vorm gewoon vast. En blijkbaar bestaan er vijf soorten billen op deze planeet.

Volgens Amerikaans plastisch chirurg Matthew Schulman zijn er vijf soorten vrouwenbillen te onderscheiden op deze wereld. Dat schrijft Cosmopolitan. En Schulman kan het weten, want hij bestudeerde in zijn carrière de billen van maar liefst 50.000 vrouwen uit 35 landen.

De dokter stelt dat de vorm van je achterste bepaald wordt door de manier waarop je bekken en je heupbotten staan. Ook hoeveel vet je hebt, waar dat zit en je bilspieren spelen een rol.

1. Het vierkant

© http://betterbuttchallenge.com

Als de lijn tussen je heupbot en de buitenste dijen recht is, heb je vierkante billen. Mode-experts raden je aan om te kiezen voor slipjes of bikini broekjes die redelijk wat vlees laten zien.

2. De V-vorm

© http://betterbuttchallenge.com

Als de lijn van je bekken naar je heupen naar binnen loopt, heb je V-vorm billen. Dit komt het meeste voor bij vrouwen met brede schouders en smalle heupen. In dit geval kies je best voor broekjes die alles een beetje bedekken omdat het anders kan lijken dat je achterste een beetje ‘hangt’.

3. De A-lijn

© VERONICA COLLIGNON

Dames met een peerfiguur hebben vaak ook A-lijn billen. Dit zijn billen die onder je heupen breder worden. De tip uit de modewereld: kies voor ondergoed dat veel ruimte laat bij de zijkant van je benen.

4. Ronde billen

© http://betterbuttchallenge.com

De billen waar stiekem iedereen van droomt! Wie deze vorm écht wil hebben, traint volgens de dokter best haar bilspieren.

5. Het omgekeerde hart

© http://betterbuttchallenge.com

Ook deze billen zijn rond, maar hebben meer volume in het onderste deel van de heup. Broekjes of slipjes die lager zitten, staan je goed!

Lees meer