Ken je 'Chewbacca Mom' nog? Door die ene video is ze nu binnen voor het leven ...

Een Chewbacca-masker en, vooral, een enorm aanstekende lach, meer had Candace Payne niet nodig om een internetsensatie te worden. Haar filmpje ging viraal en ze werd prompt omgedoopt tot 'Chewbacca Mom'. Dat is ondertussen 1,5 jaar, en meer dan 170 miljoen views, geleden. En het filmpje heeft haar geen windeieren gelegd. Het leverden haar nu al duizenden dollars, een videoserie en nu ook een eigen boek op. 

"Ik kende niemand die ooit al viraal was gegaan", zei ze in een interview met Guideposts. "Ik ging die avond slapen en ik dacht bij mezelf: 'ik kan m'n hoofd op mijn kussen leggen en al een miljoen views hebben', dat was fenomenaal." Maar zelf had ze ook nooit verwacht dat het zo'n vaart zou lopen. Want toen ze een paar uur later wakker werd, was haar video al 24 miljoen keer bekeken. En daar stopte het niet. "Het bleef maar stijgen", zei Payne. "Het was echt ongelofelijk." Momenteel staat de teller op 171 miljoen views.

Lachen

"Uiteindelijk heeft die video me mogelijkheden geboden, waarvan ik in de verste verte echt niet had durven dromen. Het zijn bovendien kansen die voor iedereen binnen bereik liggen", stelt Payne, die nu dus haar boek Laugh It Up voorstelt. "Het aanbod om een boek te schrijven, kon ik niet laten liggen", legt ze uit. "Vooral omdat ik regelmatig de vraag kreeg hoe ik toch zo positief kon zijn, hoe ik toch zoveel plezier kon beleven aan hetgeen ik deed en hoe ik zo makkelijk kon lachen met de onnozelste dingen."

Want het leven van Payne liep niet van een leien dakje. Haar gezin was zeer arm toen ze opgroeide en ze was zelfs een tijdje dakloos. Payne zat heel diep. In haar boek onthult ze dat ze zelfs dacht aan zelfmoord. Ze is dan ook dankbaar voor de kansen die ze door de video kreeg. Want die heeft haar geen windeieren gelegd.

400.000 dollar

De winkelketen Kohl's, waar ze het masker had gekocht en die ze ook vermeldt in de video, gaf haar al cadeau's ter waarde van 3.000 dollar (2.550 euro). Verschijningen in talkshows leverden haar al meer dan 7.000 dollar (5.950 euro) op en haar gezin kreeg zelfs een Walt Disney World vakantie, wat normaal zo'n slordige 7.500 dollar (6.375 euro) kost. En als klap op de vuurpijl kregen haar kinderen studiebeurzen cadeau ter waarde van om en bij de 400.000 dollar (340.000 euro).

Haar fifteen minutes of fame hebben haar dus duidelijk wel wat opgebracht. Al staat ze ondertussen al om meer bekend dan de Facebook Live-video. Zo kreeg ze haar eigen videoserie op TLC en mocht ze nu dus zelfs een boek onthullen.

Haar verhaal is voor velen dan ook een inspiratie om de moed nooit te laten zakken en te blijven lachen:

Wie nog 'n keer wil genieten van de aanstekelijke lach van 'Chewbacca Mom' kan hier haar Facebook Live herbekijken:

Lees meer