Na vertrek van Leen keert deze Van den Bossche terug in 'Familie'

Michael Vroemans keert terug naar de set van 'Familie' als Maarten Van den Bossche. Hij zwoer nochtans in 2014 dat zijn afscheid definitief was, maar vanaf januari is hij opnieuw op het scherm te zien.

Maarten Van den Bossche kreeg al twee keer een ander gezicht. Van 1997 tot 2006 werd het personage gespeeld door Gianni Verschueren. Van 2006 tot 2012 gaf Michael Vroemans gestalte aan Maarten. In de reeks vertrok Maarten op wereldreis.

Een terugkeer was dus niet uitgesloten, hoewel doden ook altijd kunnen terugkeren in tv-soaps. Zo was er recent nog het hardnekkige gerucht dat acteur Karel Deruwe zou opstaan uit de doden en terug zou meespelen in Familie, hoewel dat later ontkracht werd.

"Definitief afscheid"

Na een pauze van een aantal jaar, kwam Michael Vroemans nog een jaar terug naar de set van Familie, in 2014. Daarna gaf hij zijn ontslag en zei hij dat zijn afscheid "definitief" was. "Mocht Maarten terugkomen in de reeks, dan zal hij gespeeld worden door een andere acteur", zo zei hij twee jaar geleden, schrijft Het Nieuwsblad.

Maar kijk, Vroemans heeft dan toch beslist om terug te keren en is zelfs al volop bezig met opnames. In januari zullen we Maarten opnieuw zien verschijnen in Vlaanderens langstlopende soap.

Tv-zus weg

De terugkomst van Maarten komt trouwens in dezelfde week dat actrice Cathérine Kools haar afscheid aankondigde. Kools speelde sinds 2013 de tv-zus van Maarten, maar de twee zullen dus niet (lang) samen op de set staan.

Lees meer