Bart De Wever voor de vijfde keer op rij verkozen tot partijvoorzitter van N-VA

Bart De Wever volgt zichzelf opnieuw op als partijvoorzitter van N-VA. De Wever is al sinds 2004 voorzitter van de partij en had ook deze keer geen tegenstander in de voorzittersverkiezingen. Door deze herverkiezing zal De Wever tot 2019 aanblijven als voorzitter van N-VA. 

Bart De Wever is voor de vijfde keer op rij verkozen tot partijvoorzitter van de N-VA. Partijleden konden van 6 tot 13 november stemmen voor of tegen De Wever, omdat er niemand anders zich kandidaat stelde voor de positie. De Wever haalde het uiteindelijk met 98,5 procent van de stemmen.

Wijziging partijstatuten

De partijstatuten van N-VA stellen dat een partijvoorzitter na twee opeenvolgende termijnen niet opnieuw kan opkomen als kandidaat voor het voorzitterschap. Daarom moest De Wever in september een tweederdemeerderheid halen op de partijraad. Hij haalde deze en kon zo dus voor de vijfde keer opkomen als kandidaat voor het voorzitterschap.

2004-...

De Wever is al sinds 2004 partijvoorzitter van N-VA. Door deze herverkiezing zal hij dus zeker tot 2019 op deze functie blijven. Dan zal hij dus al 15 jaar voorzitter van de partij zijn.

Lees meer