Ex-rechter: "Tijd dat de ouders Dutroux vergeven"

De Naamse ex-rechter Christian Panier heeft gezegd dat het stilaan tijd wordt dat de nabestaanden en ouders van de slachtoffers Marc Dutroux de moordenaar vergeven voor zijn daden. Jean-Denis Lejeune, de vader van de omgebrachte Julie Lejeune, reageert fel op die uitspraak.

Ex-rechter Christian Panier provoceert weer. Vorige maand zei hij nog dat het tijd wordt om Dutroux onder voorwaarden vrij te laten. Nu zegt hij dat de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux “veerkrachtig” moeten zijn en dat “het tijd wordt om Dutroux te vergeven wat hij heeft gedaan. Ze moeten ook maar eens uit hun rol van slachtoffer treden.” Dat schrijft de Franstalige krant La Libre.

Gino Russo, de vader van de vermoorde Melissa, reageerde al woest op die uitspraak. Nu laat ook Jean-Denis Lejeune, de vader van de omgebrachte Julie, van zich horen: “Ik heb van u geen adviezen of lessen te krijgen over vergiffenis schenken of wat dan ook. De feiten waren veel te ernstig. Het was geen ongeluk. Vergeven? Nooit.” Lejeune geeft ook aan dat hij zeker is dat Dutroux weer zal herbeginnen als hij op een dag zou vrijkomen.

Panier choqueert

Panier beweert dat hij Dutroux, als hij in de plaats van de vaders was, wél zou kunnen vergeven. Zelfs als zijn eigen kind omgebracht zou zijn.

“Ik zal nooit vergeven wat Michelle Martin, Dutroux en de anderen mijn dochter hebben aangedaan”, zegt Lejeune nog. “Maar je hebt wel over één ding gelijk: de gevangenis is geen oplossing voor deze personen ... alleen de dood is een oplossing.”

Rampzalige geschiedenis

Vorig jaar was het twintig jaar geleden dat Julie Lejeune en Melissa Russo dood werden teruggevonden in de tuin van Dutroux. De meisjes waren onder zes meter aarde begraven nadat ze misbruikt en opgesloten waren. De vriendinnen waren meegenomen door Dutroux toen ze vanop een brug over de snelweg naar de voorbijrijdende auto’s stonden te zwaaien.

Alleen Marc Dutroux en zijn handlanger Michel Lelièvre zitten momenteel nog vast. Na de vrijlating van Dutroux zijn vrouw Michelle Martin, gaf Panier haar onderdak na haar vertrek uit het klooster van Malonne. Panier werd omwille van die reden afgelopen zomer uit de PVDA gezet.

Lees meer