Fans vroegen het zich af, maar zo verloor Mathias uit ‘Familie’ 15 kilo!

Peter Bulckaen is net als zijn personage, Mathias uit ‘Familie’, hevig aan het sporten. Fans hadden het al door, maar nu bevestigt hij het zelf ook: Bulckaen is vijftien kilo afgevallen op vijf maanden tijd. En dat heeft hij allemaal te danken aan een personal coach.

Peter Bulckaen, beter bekend als Mathias uit Familie, is enorm afgeslankt. Zijn personage heeft het de jongste tijd dan ook niet gemakkelijk gehad. Zo ontdekte hij pas dat zijn vrouw Veronique tot vlak voor hun huwelijk de lakens deelde met Lars, gespeeld door Kürt Rogiers. Mathias heeft eindelijk van zich afgebeten: Veronique moest kiezen tussen hem of blijven werken bij VDB Fashion.

Ook in het echte leven laat Bulckaen het niet hangen: hij is maar liefst vijftien kilo afgevallen in vijf maanden. Dat schrijft Dag Allemaal. Hoe speelde hij dat klaar? Omdat zijn personage Mathias in de reeks begon te sporten, overlegde hij met de scenaristen om zelf ook naar de fitness te gaan. Bulckaen kreeg groen licht en ging in juni met een personal coach in zee. Die stelde strakke trainingsschema’s op en zette Bulckaen op dieet. Hij mocht veel minder koolhydraten eten. “En dat loont”, zegt hij. “Want ik voel me véél fitter nu.”

Zijn familie keek naar Thuis

Dat Familie de jongste tien jaar veranderd is, kan niemand ontkennen. Volgens Bulckaen is de soap “in positieve zin” geëvolueerd. En dat heeft hij aan den lijve ondervonden, want zijn vrouw en kinderen waren vroeger trouwe Thuis-kijkers. “Soms pikten ze een episode van Familie mee”, zegt Bulckaen. “Maar dat was om mij een plezier te doen.” Ondertussen is het tij gekeerd. “Thuis moet door een zwakke periode gegaan zijn,” zegt Bulckaen. “Want ineens zijn ze overgeschakeld op Familie. En ze zitten elke dag voor het scherm gekluisterd. Als ze occasioneel nog eens naar Thuis kijken, zeggen ze: ‘Familie is toch beter gemaakt hoor, pa!’ En geef ze eens ongelijk.”

Lees meer