Met deze tips rolt jouw bagage sneller van de band

Hoe zalig is het om je bagage van de band af te halen en eindelijk een nieuwe stad te gaan verkennen? Heel zalig, behalve als je een lange tijd moet wachten op je bagage. De website Travel + Leisure heeft enkele tips gedeeld om als eerste aan je bagage te kunnen.

We mogen allemaal Travelandleisure.com bedanken, want de site heeft heel handige tips gepost om als eerste je bagage van de band te kunnen halen. Een handige tip is bijvoorbeeld om iemand aan de incheckbalie te vragen om een sticker met 'breekbaar' te bevestigen op je tas. Tassen die zijn gemarkeerd worden als laatste ingeladen en als eerste uitgeladen. Je bagage zal ook minder slijtage tonen omdat het personeel rustiger zal omgaan met je tas.

Laden en lossen

De website geeft ook nog een andere tip mee die een luchthavenmedewerker deelde op Quora, een forum met vraag en raad. "Tassen worden altijd van voren naar achteren op de karren geladen. Als je als laatste incheckt, bevinden jouw tassen zich in de laatste kar. Hierdoor zullen jouw tassen dus als laatste worden ingeladen en als eerste worden uitgeladen." Volgens de medewerker kan je ook aan de balie vragen om je tas als laatste in te laden. Heel handig!

De twee eerste tips lijken ons wel handig, maar garanderen geen zekerheid. Travel + Leisure verwittigt ook dat laad- en lossystemen kunnen verschillen. Als je echt zeker wil zijn dat je koffers als eerste op de band komen, kan je een ticket in eerste klas boeken. Je tas krijgt dan een prioriteitslabel en je tas komt gegarandeerd als eerste op de band. Het enige nadeel: een ticket voor eerste klas kost wel wat meer.

We hebben ook altijd de neiging om te gaan staan waar de bagage uitkomt. Daar staan ook veel mensen, dus dat zorgt wel voor lastige en hectische situaties. Daarom kan je beter ergens in het midden van de band staan. Zo ontwijk je de heisa aan de start van de band en heb je meer ruimte en tijd om je bagage te grijpen.

Lees meer