Dit meisje verkocht haar maagdelijkheid voor ... 2,5 miljoen euro

De Amerikaanse Giselle heeft haar maagdelijkheid verkocht voor een recordbedrag. Een zakenman uit Abu Dhabi bood maar liefst 2,5 miljoen euro. "Het is een droom die werkelijkheid wordt", laat de 19-jarige weten. 

De 19-jarige Giselle zal haar eerste keer waarschijnlijk niet snel vergeten. Ze werd er namelijk op slag miljonair van. De Amerikaanse studente, die halftijds werkt als model, verkocht haar maagdelijkheid online en een zakenman uit Abu Dhabi was bereid daar 2,5 miljoen euro voor neer te tellen. Giselle laat weten in een videoboodschap dat ze het geld zal gebruiken om haar studies te betalen, een huis te kopen en op wereldreis te gaan.

Feministisch statement

Hoewel veel mensen dit veroordelen, staat Giselle stevig achter haar beslissing. Ze vindt het zelfs bevrijdend en ziet er een feministisch statement in. "Ik vind de trend om je maagdelijkheid te verkopen een vorm van emancipatie en ik ben echt in shock dat zoveel mensen ertegen zijn. Als ik mijn eerste keer wil met iemand die niet mijn eerste liefde is, dan is dat mijn beslissing."

Controversiële website

Giselle verkocht haar maagdelijkheid via de website van Cinderella Escorts. Deze website kwam vorig jaar al eens in opspraak toen bekend raakte dat het 18-jarige Roemeense model, Aleexandra Khefren, haar maagdelijkheid verkocht had aan een Chinese zakenman voor 2,3 miljoen euro. Dit bedrag werd nu dus overtroffen door de Amerikaanse Giselle. Een anonieme zakenman uit Abu Dhabi bood 2,5 miljoen voor haar maagdelijkheid. Volgens de website kwam het op één na hoogste bod van een Hollywoodacteur. Die zou 2,4 miljoen geboden hebben.

De website wordt beheerd door de Duitser Jan Zakobielski die van mening is dat de maagdelijkheid van een vrouw evenveel waard is als een heel oude wijn of een luxueuze wagen. "De hoge prijzen die geboden worden voor meisjes als Giselle tonen aan hoe hoog de vraag voor maagden is. Zakenmannen van over de hele wereld deden een bod", liet een woordvoerder van Cinderella Exports weten aan The Independent.

Lees meer