De Red Flames krijgen eindelijk vrouwenshirts

De Rode Duivels kregen een aantal weken geleden nieuwe retro-truitjes. En ook de Red Flames, de nationale vrouwenvoetbalploeg, zal in die shirts gaan spelen. Al krijgen ze voor het eerst in de geschiedenis wel echte vrouwenshirt. Tot nu moesten de vrouwen altijd in mannenmodellen spelen. 

Er was de laatste tijd enorm veel te doen over de premies die de Rode Duivels opstrijken en het grote verschil met wat de Red Flames, hun vrouwelijke tegenhangers, maar krijgen. Maar naast die polemiek rees er een aantal maanden geleden ook een andere vraag. Waarom speelt onze nationale vrouwenploeg eigenlijk in mannenshirts?

'Eigen' shirt

In tegenstelling tot landen als Nederland en Noorwegen liep onze vrouwenploeg er op het afgelopen EK bij in heel grote en losse shirts. Tot op heden speelden de Red Flames namelijk in mannenmodellen.

Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Want vanaf 2018 zullen de Red Flames in hun 'eigen' truitjes kunnen spelen, dat meldde de voetbalbond. Ook de nationale vrouwenploeg zal een retro-shirt krijgen.

"Ze zitten perfect!"

Davina Philtjens, verdediger bij de Red Flames en Ajax, is blij met het nieuwe shirt. "Het is wel leuk dat we nu een eigen vrouwenmodel hebben en dat we een truitje kunnen dragen dat wat beter past", reageert ze in De Standaard. "Ik herinner me de tijden nog goed dat ik een large-truitje van de mannen moest dragen. En ik ben al niet zo’n groot meisje."

Ook topspeelster Tessa Wullaert vindt het een hele verbetering. "Op het veld was ik altijd de eerste speelster die het shortje van het mannentenue zo hoog mogelijk oprolde om er toch wat vrouwelijker uit te zien", legt ze uit. "Ook de shirts zijn nu een stukje korter en iets meer gecentreerd, die zitten perfect!"

Wie het nieuwe truitje meteen wou binnenrijven, kon gebruikmaken van Black Friday-korting. Of is het eerder 'Red' Friday?

Lees meer