Is dit meisje Maddie McCann? Zij denkt alvast van wel ...

Je zal het maar voorhebben: tien jaar na een ontvoering ontdekken dat jij dé Maddie McCann bent. Dat is deze Britse studenten overkomen. Tenminste, dat denkt ze toch. Jammer genoeg moest het internet haar op één kleine denkfout wijzen. Nochtans wees ál het andere bewijs in de juiste richting. 

Het klinkt plausibel dat, als Madeline McCann nog leeft, ze op een gegeven moment in de krant kijkt en tot het besef komt dat ze niet is waar ze hoort te zijn. 't Zou een slotstuk zijn op de belangrijkste ontvoeringszaak in Groot-Brittannië van de laatste twintig jaar. Een Britse studente, Harriet Brooks, telde een aantal kenmerken van zichzelf uit en kwam tot de onvermijdelijke conclusie dat zij wel McCann moet zijn.

Uiteraard gaat het om een uit de hand gelopen grapje, waarbij vriendinnen van Brooks het Whatsappgesprek online zetten, maar dat had het internet niet helemaal door. En dus wezen duizenden mensen Brooks op het onvermijdelijke: dat ze zo'n 5 jaar te oud is om McCann te zijn. Helemaal waar, al hoopt iedereen natuurlijk dat de écht Madeline McCann ooit de volgende dingen over zichzelf ontdekt.

De echte Maddie McCann verdween tien jaar geleden in een vakantieresort in het Portugese Praia da Luz, haar verdwijning werd nooit opgehelderd, maar regelmatig duiken nog tips op die erop wijzen dat het meisje nog zou leven. Meer dan 9.000 mensen denken Madeline McCann gezien te hebben.

Bewijsstuk 1: de (opvallend gelijklopende) kinderfoto's

© Twitter

Bewijsstuk 2: De bruine plekjes in haar oog en linkerbeen

© Twitter

Lees meer