Helaas! Geen Davis Cup voor België, ondanks prestaties van Goffin

Hij moest 'm winnen om in de running te blijven voor de Davis Cup en dat deed ie dan ook met verve: Goffin, de held van de Masters, zette Jo-Wilfried Tsonga aan de kant met 7-6, 6-3 en 6-2. Helaas moest Steve Darcis zich dan nog bewijzen tegen Lucas Pouille, en daar liep het verkeerd: in drie sets was het voorbij. Toch mag België blij zijn met z'n prestatie. Twee jaar geleden verloren de Belgen tegen de Britten.  

De droom is voorbij: geen eerste Davis Cup voor België, Frankrijk mag de felbegeerde trofee voor de tiende keer naar huis meenemen. Hoewel David Goffin nog een kans creeërde door z'n match tegen Tsonga te winnen, moest Steve Darcis nadien het onderspit delven tegen Lucas Pouille.

Goffin begon een beetje moeilijk aan de match en Tsonga had duidelijk goede hoop op de finalist van de Masters het toch wat moeilijk te maken. Het kwam tot een tiebreak, die Goffin uiteindelijk op z'n naam mocht zetten. De tweede set ging al vlotter: Tsonga moest zijn meerdere erkennen en halverwege de set brak Goffin door de opslag van de Fransman. Een aanmoedigende (van de Ijslanders gestolen) haka van het Franse publiek mocht niet helpen.

Met de tweede set op zak (6-4) kreeg Goffin het vertrouwen, De rest van de match bleek meer een formaliteit: na een kwam de stand op 6-2. Hoewel Goffin natuurlijk wereldtop is en dat overlaatst nog kon bewijzen, moet de Fransman met een 15de plaats op de ATP-ranking zeker niet onderdoen. Vele Franse fans waren dan ook wat teleurgesteld in wat eigenlijk een topmatch had moeten worden.

Maar Frankrijk kreeg nog revanche: Steve Darcis moest nadien aantreden tegen Lucas Pouille. Darcis werd zo goed als van de baan geveegd, na anderhalve set ging ook de vechtlust eraan, en Pouille liet in de derde set geen spaander meer heel van Darcis. Na anderhalf uur en drie sets ging de felbevochten Davis Cup naar Frankrijk.

Toch mogen we trots zijn: België verloor twee jaar geleden ook een finale, toen tegen de Britten.

Lees meer