Seattle moet haar bekendste toren renoveren, maar dat kost véél geld

Je kent het monument vast wel, de Space Needle in Seattle. Het monument staat er nu 55 jaar en dat betekent dat het wat ouderdomsverschijnselen begint te vertonen. Geen probleem, een renovatie staat op de planning. Maar dat kost geld. Véél geld.

De Space Needle van Seattle is de iconische toren die wereldwijd bekend is. Ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1962 werd de toren gebouwd. Maar 55 jaar later heeft het 184 meter hoge symbool van de stad Seattle nood aan een facelift.

Kostprijs van de 'schoonheidsoperatie'? Meer dan 100 miljoen dollar, alstublieft. Voor dat geld wordt de vloer in het restaurant volledig opnieuw gelegd in glas. Bezoekers van het restaurant zullen hun hele diner lang naar beneden kunnen kijken met een adembenemend zicht over Seattle. Ook het observatiedek wordt volledig herlegd in glas en er komen ook een aantal nieuwe liften in de toren.

De renovaties zullen langer dan een jaar duren, maar het restaurant en observatiedek zullen meer dan waarschijnlijk volgend jaar volledig klaar zijn. Het zijn de eigenaars van de toren, de familie Wright, die de volledige kost van de renovatie betalen.

Lees meer