Wie is die verloofde van prins Harry eigenlijk? Ze filmde expliciete scènes als actrice ... maar dat blijft niet duren!

Prins Harry, de bad boy van de Britse royal family, is finaal van 't straat. Onze harten zijn gebroken, maar ook die van de bewonderaars van Meghan Markle, die zich binnenkort Hare Koninklijke Hoogheid mag noemen. Maar wat weten we van deze Amerikaanse actrice, buiten dat ze niet bang was van een stomende scène of twee? 

1.Iers-Nederlands-Afro-Amerikaanse

© Getty

Rachel Meghan Markle, zo heet ze voluit, werd geboren in Los Angeles in 1981. Ze is dus 36, zo'n drie jaar ouder dan prins Harry. Haar moeder is Afro-Amerikaanse, haar vader heeft Nederlandse, Ierse en Schotse roots. Nederlands spreken doet Markle niet, al spreekt ze wel Spaans. Dat ze van 'gemengde' afkomst is, is meteen ook een primeur voor het Britse, overwegend blanke, koningshuis.

2. Studeerde theater én internationale betrekkingen.

Voor veel mensen zou aan tafel moeten zitten met allerlei internationale diplomaten angstwekkend zijn, maar niet voor Markle. Zij studeerde namelijk theater én internationale betrekkingen aan de Northwestern University in L.A. Ze deed daarna ook nog eens stage in Buenos Aires, aan de Amerikaanse ambassade. Voor een goed gesprek draait Markle haar hand niet om. Dat gezegd zijnde: uiteindelijk gebruikte ze die studies vooral om ... model te worden.

3. Ze is een actrice ... die niet bang was van een pikante scène of twee.

 
Markle is het meest bekend van haar rol in het advocatendrama Suits. In Suits speelt ze Rachel Zane, een juridisch assistent, die verloofd raakt met het personage Mike Ross. En dat betekende behoorlijk wat stomende scènes, zoals je hierboven kan zien. Een beetje een onwennige situatie dus, voor een conservatief instituut als het Britse koningshuis, dat notoir allergisch is aan schandalen en strikte dresscodes aanhoudt. Toch bleek het geen probleem te vormen voor de Queen.

4. Maar ze stopt daar waarschijnlijk mee.

Eender welk beroep uitoefenen, terwijl je deel uitmaakt van de dichte koninklijke familie, da's not done. Vandaar dus dat Markle haar rol als Rachel Zane neerlegde. Ook haar Instagramaccount doofde overigens langzaam uit. Zowel Harry, William als Kate oefenden ooit wel degelijk jobs uit, maar Harry stopte in 2015 als officier. Van alle kinderen van Charles wordt min of meer verwacht dat ze vooral aan vrijwilligerswerk en promotie doen, samen met wat diplomatieke handelsmissies.

Ook van Meghan zal dat verwacht worden, en zij lijkt zich daar erg in te schikken. Als actrice was ze al verbonden aan de programma's van de Verenigde Naties en One Young World, die werken tegen kinderslavernij.

5. Ze is al eens getrouwd ... en gescheiden.

Markle trouwde op 10 september 2011 al eens met Trevor Engelson, een acteur en producer. Ze was toen zeven jaar samen met de man, maar het huwelijk duurde niet lang. In augustus 2013 was het sprookje afgelopen. Engelson heeft altijd de lippen stijf op elkaar gehouden over zijn relatie met Markle, maar haalde wel creatieve inspiratie uit z'n vorige huwelijk. Zijn nieuwe reeks gaat namelijk over een man wiens ex trouwt met ... een Britse royal. Burn.

Twintig jaar geleden zou het ondenkbaar geweest zijn dat Harry trouwde met een gescheiden vrouw, maar intussen is de kroonprins, zijn vader, getrouwd met Camilla Parker-Bowles. Daarbij is Harry geen troonopvolger, hij is vijfde in lijn. Geen probleem dus.

Lees meer