Waarom er bijna geen Lay's-chips en Pepsi meer ligt bij Colruyt 

Iedereen maakt wel eens ruzie, zelfs winkels en leveranciers. Afgelopen maanden zijn er heel wat spanningen tussen de supermarktgroep Colruyt en het voedingsbedrijf PepsiCo waardoor de samenwerking steeds moeilijker wordt. Daarom vind je de laatste weken weinig of geen producten van  Pepsi, Lay's en Quaker in Colruyt.

Als je in Colruyt geen Lay's-chips vindt, moet je ook niet verder zoeken in een andere winkel van de supermarktgroep. Het voedingsbedrijf PepsiCo verkoopt zijn producten niet meer bij Colruyt omdat de supermarktketen lagere prijzen eist. Colruyt wil uiteraard de laagste prijzen blijven aanbieden en PepsiCo wil niet zomaar volgen.

Niet alleen Lay's

De winkelketen zet druk op de leverancier. Hierdoor zullen 29 producten niet meer worden aangeboden in de winkel. Naast Lay's zal je ook geen Pepsi, 7UP, Duyvis, Quaker, Looza en Tropicana meer vinden in de winkels van Colruyt. Dus deze producten vind je ook niet in OKay, Alvi en verschillende Spar-winkels.

Colruyt bevestigt dat er een probleem is. "Er zijn gesprekken aan de gang en we komen momenteel niet tot een consensus", zegt woordvoerder Hanne Poppe in De Tijd. Poppe wil het probleem ook niet vergroten en wil haar gesprekspartner respecteren. "Omdat we dit constructief willen aanpakken, en uit respect voor onze gesprekspartner wensen we niet dieper op de verdere details in te gaan."

Blijkbaar liggen er al twee weken geen Lay's-chips in de winkel. Uiteraard delen mensen hun frustraties op sociale media. De woordvoerder van Colruyt laat wel weten dat het probleem wordt opgelost. "Zoals steeds geraken we er wel uit, de klanten zullen snel weer hun producten in de winkels vinden", zegt Poppe.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Colruyt lagere prijzen eist van bedrijven. Een tijdje geleden ontstond ook een discussie om de prijzen van Capri-Sun. Uiteindelijk heeft het merk niet gewonnen en werd Capri-Sun uit de rekken gehaald. Nadien bracht Colruyt een eigen versie van Boni op de markt.

Lees meer