Deze nieuwigheid bij Airbnb gaat veel ruzies tussen vrienden oplossen

Ook van plan om op je volgende vakantie samen met je vrienden een verblijf te boeken via Airbnb? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want binnenkort kan je de kosten gewoon per persoon opvragen, in plaats van in groep de enorme som te moeten betalen. Er wordt verwacht dat Airbnb nu nog meer zal groeien.

Toen Airbnb-CEO Brian Chesky vorig jaar via Twitter aan zijn klanten vroeg wat er beter kon aan zijn dienst, was het splitsen van de logeerkosten één van de meest terugkerende antwoorden. Nu komt die verandering er eindelijk door doordat Airbnb begin dit jaar overgenomen werd door de crowdfundingdienst Tilt.

Eindelijk ieder voor zich!

Het onderling delen van reiskosten verloopt dus niet altijd even vlot. Echt verbaasd zijn we daar natuurlijk niet over. Je zou voor minder je beste vrienden in de haren vliegen. Er wordt verwacht dat Airbnb dankzij deze optimalisering nog een pak populairder zal worden. In de testfase leidde deze betalingsmanier bij maar liefst 30 procent van de betaalde reserveringen tot één of twee nieuwe klanten voor Airbnb. Conclusie: iedereen wint.

Lees meer