De nieuwe Ryanair? American Airlines plant 15.000 vluchten ... maar de piloten zijn met vakantie

De Amerikaanse vliegmaatschappij American Airlines is wanhopig op zoek naar piloten die tijdens de kerstvakantie willen werken. Door een fout in de planning zijn bijna alle piloten in de drukke periode van 17 tot 31 december op vakantie gestuurd. American Airlines biedt nu een hoger salaris voor piloten die toch willen werken.

Pilotenvakbond APA laat weten dat er voor 15.000 vluchten geen piloot voorzien is. Net in de kerstperiode nemen heel wat Amerikanen het vliegtuig om op vakantie te gaan of om op familiebezoek te gaan. American Airlines heeft in totaal 200.000 vluchten gepland in december. Dat melden de Britse krant The Independent en de Amerikaanse krant New York Times. Aan piloten die toch willen werken, wordt een extra hoog salaris beloofd. Volgens persbureau Bloomberg zou het om 150 procent van hun gewone loon gaan.

Het gaat om vluchten vanuit Dallas, Boston, Miami, New York, Philadelphia, Salt Lake City en Charlotte. American Airlines-woordvoerder Matt Miller verwacht dat de planningsproblemen opgelost zullen worden: “We zijn hard aan het werk om er zeker van te zijn dat we voor onze piloten zorgen en dat we onze klanten op de plaats van bestemming krijgen.”

Eerder waren er bij Ryanair gelijkaardige problemen.

Lees meer