Deze jongen acteur wordt vanaf maandag de nieuwe Cédric in Familie...

Kijkers van Familie maken maandag voor het eerst kennis met Yanni Bourguignon (19). Deze jonge acteur wordt de nieuwe Cédric Van de Caveye, een rol die daarvoor werd gespeeld door Bas Van Weert. In de kranten van Mediahuis blikt Yanni Bourguignon vooruit op zijn tv-debuut.

"De beelden die ik al zag, stemden me tevreden. Maar die van de allereerste uitzending ontdek ik samen met enkele vrienden op groot scherm tijdens een feestje in Asse. Dat gaat toch even stressen worden", zegt Yanni Bourguignon over zijn debuut in Familie van komende maandag.

Ondertussen is hij wel al gewoon aan de set van de populaire soap, want zijn eerste opnamedag was al anderhalve maand geleden. "En voor de eerste draaidag was ik al vijf keer op de set voor lezingen en om de mensen te leren kennen. Peter Bulckaen, die Mathias speelt, coacht me ook", legt hij uit.

"Ik besef ten volle dat er kritiek kan komen"

Toch wordt het vanaf maandag wennen voor de kijkers want na vier jaar is het niet meer Bas Van Weert die de rol van Cédric Van de Caveye zal spelen. Die verlaat Familie namelijk om zich op zijn studie aan het conservatorium te richten.

"Het is altijd wennen aan een nieuw gezicht. Ik besef ten volle dat er kritiek kan komen. In de serie doen we alsof er niks aan de hand is, maar je kan als ­kijker niet om dat andere gezicht heen. Er is me afgeraden om de sociale media te checken, maar misschien kijk ik uit nieuwsgierigheid toch even naar de positieve berichten", legt Yanni uit.

Bijna geen auditie gedaan

Toch scheelde het niet veel of de acteur was niet eens naar de casting gekomen. "Het was niet in me opgekomen om auditie te doen voor Familie. Het waren vrienden die me erop wezen dat het personage wel gelijkenissen vertoonde met mezelf. Cédric staat niet mijlenver van mij af", legt Yanni uit.

Voor Yanni en zijn personage Cédric komt er vermoedelijk een belangrijke periode aan in de VTM-soap. Nadat bekend werd dat Cédric de moordenaar is van June, zit hij in een jeugdinstelling. Daar behaalde hij zijn diploma middelbaar onderwijs via middenjury en nu is hij vastbesloten om rechten te gaan studeren als hij vrijkomt. Blijft Cédric deze keer eindelijk op het rechte pad of loopt het toch weer fout?

Voor de eerste draaidag van Yanni Bourguignon was er toch wat stress ...

... maar hij was duidelijk welkom!

En het klikt goed met de collega's

Hiervoor speelde Yanni in de musical Footloose

 

Lees meer