Uit de maand november hebben we 53 nummers geplukt die je gehoord moet hebben en nooit eerder zaten er zoveel Belgen bij

Ondertussen zijn we de laatste maand van het jaar ingegaan en dus lonkt de tijd om de balans van een muziekjaar op te maken. Maar tegelijkertijd mogen we ook november én december niet vergeten. Voor november kwamen we weer uit bij 53 nummers die we jullie niet willen onthouden en daarbij trouwens ook opvallend veel Belgen.

1. Jasper Steverlinck - Here's To Love

Te beginnen met Jasper Steverlinck die nu wel echt een stevige comeback aan het maken is. Na dat wondermooie That's Not How Dreams Are Made is er nu Here's To Love. Opnieuw wondermooi en dit jaar ook het themalied van De Warmste Week van Studio Brussel. Dus iets zegt ons dat we dit nummer nog héél vaak gaan horen in de komende weken.

2. Vanessa Paradis - Du Bout Des Lèvres

Naar dit nummer is het lang zoeken op Spotify, want onder Vanessa Paradis is het niet te vinden. Du Bout Des Lèvres is één van de mooiste nummers van de Franse zangeres Barbara die het hoogtepunt van haar carrière beleefde in de jaren zestig en nu alweer twintig jaar overleden is.

Dit nummer kadert in een ode van Alexandre Tharaud , een Franse pianist. Op 'Barbara' brengt hij een ode aan Barbara. Vanessa Paradis levert de mooiste bijdrage.

3. MC Solaar - Géopoétique

We blijven nog even in Frankrijk voor de comeback van MC Solaar. De Franse rapper met Senegalese roots was een pionier van de Franse rapmuziek in de jaren 90 en heeft nu voor het eerst in tien jaar opnieuw een album uit.Géopoétique is het titelnummer van dat album én de titel van de tournee die hem binnen een klein jaar naar Vorst Nationaal zal brengen.

4. U2 - American Soul

U2 gaat nog wat langer mee als MC Solaar en heeft net met 'Songs Of Experience' hun 14e (!) album uitgebracht. Ze hebben dan ook al een waanzinnige discografie die hen al meer klassiekers heeft opgeleverd dan misschien wie anders ook. De nieuwe plaat is een beetje een raar beestje, maar véél meer dan op het teleurstellende 'Songs Of Innocence' van drie jaar geleden horen we wel opnieuw een band die speelt met goesting en een band die heeft nagedacht over welke soort plaat ze hebben willen maken.

American Soul is de meest recente single die uit de plaat is geplukt.

5. Talib Kweli feat. Anderson .Paak & Kaytranada - Traveling Light

Op hun nieuwe plaat werkt U2 ook samen met Kendrick Lamar en zo hebben we dus een bruggetje gemaakt naar de rap. Talib Kweli - Arabisch voor "de zoekende" of "leerling" - is ook al lang bezig en toch is het geen gigantisch klinkende naam.

Hij bracht zijn debuutplaat uit samen met Mos Def, maar ging nadien solo verder. Een heel wisselvallige carrière volgde, maar op zijn nieuwe single Traveling Light - waarop hij de hulp heeft ingeroepen van Kaytranada en Anderson .Paak - bewijst hij dat hij het wel kan. We horen hitpotentieel.

6. N.E.R.D. & Future - 1000

Het is gek hoeveel comebacks we zo op één maand tijd mogen aankondigen, want ook N.E.R.D. is er zo eentje. Het bekendste lid van N.E.R.D. heet Pharrell Williams. De bekendste hits heten Lap Dance, She Wants To Move en Sooner Or Later.

Op 15 december, in het staartje van het jaar, brengen ze 'No One Really Dies' uit, hun eerste album sinds 2010. De single met Rihanna is al bekend, deze met Future is een nieuw voorsmaakje en béter.

7. De Jeugd Van Tegenwoordig - Gemist

Ook helemaal terug is De Jeugd Van Tegenwoordig. Er komt een nieuw album uit waarop het nog even wachten is. De eerste single is er al wel, krakend vers. Gemist heet die en het is iets geworden dat alleen maar uit de koker van De Jeugd Van Tegenwoordig zou kunnen komen.Het thema: nu we kinderen hebben, hebben we elkaar al veel te lang niet meer gezien. Want ook De Jeugd wordt stilaan ouder.

Al heel snel gaat de tournee van start en die brengt De Jeugd Van Tegenwoordig ook naar Antwerpen.Die brengt hen naar een verrassende locatie in Antwerpen, namelijk naar Ampere op 21 december.

8. Douglas Firs - Judy

Ook een stevige dosis nieuwe muziek van Belgische artiesten deze maand en Judy van Douglas Firs is daarvan ongetwijfeld één van de mooiste. Douglas Firs heeft nog niet zo heel erg lang geleden zijn derde album 'Hinges Of Luck' uitgebracht en dat is één van de allermooiste Belgische platen van het jaar.

9. Melanie De Biasio - Afro Blue

Melanie De Biasio wordt gemakshalve nog altijd in het vakje jazz ondergebracht, maar wie naar haar nieuwe album 'Lillies' luistert, weet dat ze al veel meer dan dat. In elk nummer weet ze haar ziel te leggen, een reis die haar ook al tot op de BBC bij Jools Holland bracht.

We zouden een herkansing willen voor haar optreden op Rock Werchter, want in 2014 moest ze net voor de kwartfinale van de Rode Duivels optreden, wat niet bepaald de juiste sfeer creëerde in de KluB C toen. 'Lillies' is een prachtplaat.

10. Chantal Acda - You Live Inside My Heart

Chantal Acda kunnen we kennen van Isbells, maar vooral ook van haar solocarrière. Sinds 2013 brengt ze netjes om de twee jaar een album uit. 'Bounce Back' is er nu en op de eerste single daaruit - You Live Inside My Heart - werkt ze samen met de muzikale grootheid Nils Frahm. Om maar te zeggen: Chantal Acda mag er meer dan wezen.

11. Biezen - I Will Remember You

Biezen is de nom de plume van Erik Van Biesen die 22 jaar bij Gorki speelde. Sinds de jammerlijke dood van Luc De Vos heeft hij zichzelf een nieuwe muzikale bestemming gegeven en is hij solo gegaan. Dat leverde al één prachtige soloplaat op, 'The Birds Return' uit 2016, die helaas te weinig bijval kreeg. Het tweede album ('Summer Of Red Roses') verschijnt in het voorjaar van 2018. De plaat zal op 500 vinylexemplaren verkrijgbaar zijn en in de digitale winkels te vinden zijn.

Een clip voor I Will Remember You is er nu al en die eerste single moet niet onderdoen voor het betere werk van Mark Lanegan. We hopen van harte dat het Erik ergens zal brengen.

 

12. Tjens Matic - Middle Finger

De grote Arno toert al een tijdje onder de naam Tjens Matic. Het concept: stevig rocken op het oeuvre van Tjens Couter en T.C. Matic. Samen met drie muzikanten diept hij de beste nummers uit die opwindende periode (jaren zeventig en tachtig) uit tot tijdloze en niet zelden snoeiharde pubrock, stotende postpunk en spitante krautrock! En daar is nu voor het eerst een geheel nieuwe single uit voortgekomen: Middle Finger.

Er wordt nog stevig getoerd: er komen nog data aan in onder andere De Kreun, Het Depot, AB en Trix. Bekijk alle komende data hier op de concertagenda.

13. Neil Young - Already Great

We hebben een poging gedaan om het aantal studioalbums van Neil Young eens na te tellen en we kwamen aan 42. Waar we heel erg zeker van zijn, is dat Neil Young dit jaar al zijn tweede album heeft uitgebracht.

'The Visitor' is uit sinds 1 december en is het tweede album van de levende legende met de rockgroep Promise Of The Real. Already Great is daar de single uit en van gemakzucht valt ome Young geenszins te beschuldigen, want het vuur laait weer hoog op.

14. Drive-By Truckers - The Perilous Night

We blijven even hangen in de americana met Drive-By Truckers. Het lijkt al langer geleden, maar het was nog dit jaar dat zij één van de optredens van het jaar speelden in Trix. The Perilous Night is hun eerste nieuwe werk sinds hun album 'American Band' uit 2016 en net als dat album is deze nieuwe single een commentaar op de Amerikaanse politieke situatie anno 2017.

Patterson Hood wil het nummer nu uitbrengen omdat hij niet weet of het op het volgende album van de band zal passen, Hood is momenteel namelijk heel erg persoonlijke nummers aan het schrijven, zo liet hij weten aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

15. Bastille - World Gone Mad

Nog meer politieke onrust en wel bij Bastille. Dan Smith windt er in dit nummer geen doekjes om en dat kunnen we wel waarderen: "If half the world's gone mad, the other half just don't care, you see."

Dit nummer is terug te vinden op de soundtrack van de Netflix-film Bright, met Will Smith in de hoofdrol.

16. Dua Lipa - Homesick

Nog niet zo heel erg lang geleden stond Dua Lipa in de grote Lotto Arena, een knappe prestatie voor een zangeres die pas dit jaar haar debuutalbum heeft uitgebracht. Homesick is de afsluiter en één van de allermooiste nummers op die plaat én de nieuwe single van de zangeres die een nummer 1-hit scoorde in de Ultratop 50 met New Rules.

17. Bart Peeters - Tot Je Weer Van Me Houdt

Bart Peeters dan is rond deze tijd nog altijd coach in The Voice Van Vlaanderen. Af en toe moeten die coaches ook bewijzen dat ze zelf ook wel degelijk iets betekenen in de muziek. Bart Peeters deed dat onlangs door drie keer genomineerd te worden voor de MIA's, waaronder een nominatie voor zijn nieuwe plaat 'Brood Voor Morgenvroeg' waaruit deze Tot Je Weer Van Me Houdt de nieuwe single is.

Het is een cover en Peeters is niet vies van een cover hier en daar. Op eerdere soloplaten coverde hij al Bob Dylan, Prince en Damien Rice. Nu gaat hij het in een andere muzikale uithoek zoeken en neemt hij Pour Que Tu M'Aimes Encore van Celine Dion onder handen.

18. Charlotte Gainsbourg - Deadly Valentine (Soulwax Remix)

En dan is het nog eens hoog tijd om de dansbenen uit te schudden. Dat kan acht minuten lang op deze remix die onze eigen Soulwax maakte van Deadly Valentine van Charlotte Gainsbourg. De remixen van Soulwax leveren heel vaak een nummer op dat beter is dan het origineel. Dat is hier niet anders.

19. Fever Ray - An Itch

Onlangs bracht de Zweedse Karen Dreijer Anderson haar eerste plaat sinds 2009 uit onder de naam Fever Ray uit. 'Plunge' is een eigenzinnig en moeilijk, maar vooral ook steengoed album. Nieuwe single An Itch kan je ervoor warm maken, op 16 maart komt Fever Ray haar album voorstellen in de Ancienne Belgique. Dat concert is wel al hopeloos uitverkocht.

20. Björk - Blissing Me

De dag dat Björk een Belgische livedatum aankondigt bestellen we ook meteen tickets, want wat zij op het podium doet is ook altijd interessant en uniek. In 2015 was haar 'Vulnicura' onze plaat van het jaar. Op die plaat zong ze over haar aan stukken gereten hart.

Op het nieuwe 'Utopia' horen we de wederopstanding. Blissing Me is de single die de plaat vooraf ging. De combinatie Björk en Arca (haar vaste kompaan tegenwoordig) klinkt hier vertederend mooi.

21. WWWater - Mine Yours

In hetzelfde muzikale universum als Björk en FKA Twigs vinden we WWWater (speek uit: "water", op zijn Engels of Nederlands), maar zij is wel helemaal van bij ons. Charlotte Adigéry was al achtergrondzangeres bij Baloji en bij Soulwax en heeft nu een eerste EP uit ('La Falaise') en die wordt internationaal opgepikt.

De grote klasse van WWWater is ook op verschillende podia te bewonderen. In de komende tijd voornamelijk in Nederland, want WWWater is ook één van de Belgische afgevaardigden voor het Nederlandse showcasefestival Eurosonic. De eerstvolgende Belgische datum is het concert op 3 februari in de Brusselse Beursschouwburg.

22. Magnus - Look At Us Now

Look At Us Now is het titelnummer van de nieuwe EP van Magnus en tegelijkertijd de afscheidssingle van dat project van Tom Barman en CJ Bolland. Tijdsgebrek is daarvoor de voornaamste reden. Tom Barman brengt binnenkort een album uit met Taxiwars, wil nu echt werk gaan maken van een doorstart van dEUS én van zijn tweede film en dat alles maakte dat er nu eenmaal te weinig tijd overbleef om nog echt door te kunnen gaan met Magnus.

Er volgt wel nog een afscheidstournee waarvan alvast één concert is aangekondigd: het afscheidsconcert op 7 december 2018 in de AB.

23. Wooly Mammoths - Broken Wings

Voor Wooly Mammoths was het allemaal eigenlijk nog maar pas begonnen en toch stoppen ook zij er al mee. In maart brachten ze een érg goeie single uit - Water Slide - en nu, in november van hetzelfde jaar, brengen ze hun afscheidssingle al uit. Erg jammer, want die is opnieuw erg goed. Voor wie nog wil: op 16 december geven ze hun afscheidsoptreden in het jeugdhuis van Rekem.

24. Skepta feat. A$AP Rocky & A$AP Nast - Ghost Ride

We gaan nog even door met de EP's, want ook Skepta heeft een EP uitgebracht. Als één van de eerste grote namen is Skepta aangekondigd voor het Luikse festival Les Ardentes, hij zal er spelen op zondag 8 juli.

Als ware legende in het genre is Skepta er letterlijk in geslaagd om de Britse Grime een centrale plaats te geven op de wereldkaart van de Urban Music.

Zijn vierde album “Konnichiwa”, uitgebracht in 2016, is de perfecte weerspiegeling van alles waar het personage voor staat: een vernieuwende en dansbare hiphop die is ontstaan vanuit een ware alternatieve cultuur.

Ook Wiz Khalifa, Damso en Massive Attack zijn al bekend voor de volgende editie van Les Ardentes. Die vindt plaats van 5 tot 8 juli 2018 en tickets daarvoor zijn al te bestellen.

25. Sigrid - Strangers

Sigrid is de meest recente bloem uit Noorwegen en is zangeres en producer. Ze had al een hitje met Don't Kill My Vibe in haar thuisland, in Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wij tipten Plot Twist al in augustus en doen dat graag nu opnieuw met haar nieuwe single Strangers.

Onze muzikale neus bedriegt ons zelden en ook de BBC heeft door dat we hier met een ster van de toekomst te maken hebben. Zij namen Sigrid op in hun BBC Sound of 2018, een lijstje met artiesten waarvan zij geloven dat ze het helemaal zullen gaan maken in het komende jaar.

26. Oh Wonder - Lifetimes

De twee van Oh Wonder zijn de pop gaan opzoeken op hun tweede album 'Ultralife' en dat bevalt ons eigenlijk heel erg. Het grote publiek is nog niet helemaal voorstag gegaan, maar misschien dat deze single daarbij wel een handje kan helpen.

27. Joan As Police Woman - Warning Bell

Joan As Police Woman is ook terug. Single Warning Bell is een voorproefje van het nieuwe album 'Damned Devotion' dat op 9 februari verschijnt. Het wordt het eerste album van Joan Wasser sinds ze vorig jaar een duoalbum maakte met Benjamin Lazar Davis (van Okkervil River). Het nieuwe album moet de zangeres op haar rauwst tonen, met pakkende teksten en uitgepuurde composities.

28. Warhaus - Everybody

Een nieuwe single van Warhaus is altijd iets om naar uit te kijken. Deze winter kruipen Maarten Devoldere en Jinte Deprez weer samen de studio in om nieuwe nummers voor Balthazar op te nemen, maar dat wil niet zeggen dat Warhaus plots zal verdwijnen. In amper twee platen tijd (eentje in 2016, een tweede dit jaar) is Maarten Devoldere erin geslaagd om zijn nieuwe band een onderscheidend geluid mee te geven. Everybody is één van die prachtsingles die het oeuvre van Warhaus intussen rijk is.

29. Elvis Costello - You Shouldn't Look At Me That Way

Elvis Costello heeft een nummer geschreven voor de nieuwe film Film Stars Don't Die In Liverpool, een geweldige titel alvast. Costello meldt dat het nummer gaat over twee mensen die samen in een relatie hebben gezeten, maar moeite hadden om elkaar te zien zoals ze echt waren. De bijhorende film gaat dan ook niet toevallig over een jonge acteur en één van de leading ladies van Hollywood die het voor elkaar te pakken krijgen.

30. Stef Bos - Welkom

Ooit zong Stef Bos "Papa, ik lijk steeds meer op jou". Nu is hij zovele jaren later en heeft hij zelf de visie van die papa opgenomen die naar een nieuw kind op de wereld kijkt en dat welkom heet. De nieuwe single is wondermooi en de voorloper van het album 'Kern'. Op 'Kern' zingt Stef Bos over het begin en het einde van de liefde, het nieuwe leven, de schoonheid van het ouder worden, vriendschap en de tijd waarin we leven.

Het album verschijnt op 11 januari.De concertagenda is al stevig gevuld tot aan de zomer. Keuze genoeg!

31. Buurman - Bladeren Van Goud

Dat is een makkelijk bruggetje naar Buurman, want Geert Verdickt van Buurman en Stef Bos zijn al samen op tournee geweest. Het nieuwe album van Buurman heet 'Dans & Dwaal', het dansen hebben we gedaan op het titelnummer van die plaat en op Zo Voorbij, nu is het tijd om te dwalen op Bladeren Van Goud.

In 2018 trekt Buurman op theatertournee. Die data kan je hier bekijken.

32. Dan Croll - Tokyo

'Emerging Adulthood' is het tweede album van Dan Croll. De Britse singer-songwriter Dan Croll bracht in 2012 zijn eerste release uit. Het nummer From Nowhere werd zowat overal opgepikt. Het nummer Compliment Your Soul werd toegevoegd aan de FIFA14 soundtrack en een remix van From Nowhere aan de Grand Theft Auto V soundtrack. Het tweede album verscheen in juli. Tokyo is daarvan het slotnummer en nieuwe single.

33. Tame Impala - List Of People (To Try And Forget About)

Het was in het jaar 2015 alweer dat het album 'Currents' Tame Impala plots in een hogere categorie deed spelen. Nummers als The Less I Know The Better en Let It Happen werden gigantische radiohits en festivalhymnes.

Nu vindt Kevin Parker de tijd rijp om op een EP'tje enkele b-kantjes van die plaat aangevuld met wat remixes uit te brengen. List Of People (To Try And Forget About) is één van die nummers die als het even iets anders was gelopen ook op 'Currents' had kunnen staan. Het zou er niet misstaan hebben.

34. Faces On TV - The Image Of Boy Wonder

Voor Faces On TV van Jasper Maekelberg moet het nog allemaal min of meer beginnen. Ze speelden al het voorprogramma van Warhaus en verzorgden ook het voorprogramma van dEUS in Lotto Arena toen ze daar afscheid namen van Mauro. Afgelopen zomer mochten ze Pukkelpop openen.

Dat was die zomer het enige concert dat Faces On TV speelde omdat Maekelberg stevig wilde doorwerken aan de debuutplaat van Faces On TV. Als alles volgens plan gaat, verschijnt die in het voorjaar van 2018. Op 20 april geven ze alvast een releaseconcert in de Ancienne Belgique.

35. Lauv - Paris In The Rain

Parijs in de regen, dat is één van de meest charmante dingen die er bestaan. Dat weet Lauv ook, want hij heeft er een nummer over geschreven. Lauv is zo stilaan een hitparadefenomeen aan het worden en scoort de ene hit na de andere. We hopen dat Paris In The Rain de volgende hit in het rijtje wordt.

36. Ed Sheeran & Beyoncé - Perfect Duet

Ed Sheeran heeft al vijf weken de eerste plaats van de Ultratop 50 bezet met Perfect, maar van die single is er nu een nieuwe versie die het volgens ons wel eens nog beter zou kunnen doen. Ed Sheeran heeft immers zijn nummer opnieuw opgenomen en heeft er een duetje van gemaakt met Beyoncé. Zo wordt Perfect nu Perfect Duet. En 't is nog mooi ook!

37. William Patrick Corgan - Aeronaut

Naar verluidt mogen we ondertussen weer gewoon Billy Corgan zeggen, wellicht omdat Billy nu ook doorheeft dat mensen in de (digitale) platenwinkel de weg naar William Patrick Corgan niet zo snel vinden. Wie tiener was in de jaren negentig legt toch nog altijd snel de link tussen Billy Corgan en Smashing Pumpkins terwijl William Patrick Corgan niet veel belletjes doet rinkelen. Het solosucces blijft voorlopig dus heel erg uit, maar dat wil niet zeggen dat de liedjes niet mooi zijn.

38. Arsenal - Amplify

Vier shows in de Ancienne Belgique waren al uitverkocht voor iemand nog maar één noot nieuwe muziek gehoord had: dan heb je een reputatie waar je op kan bouwen. Voor die nieuwe muziek zijn Hendrik Willemyns en John Roan naar Nigeria getrokken.

Spreken van een terugkeer is uit den boze. Arsenal start vanaf nu met iets nieuws. Bij de geboorte van ‘le nouveau Arsenal’ hoort vanzelfsprekend ook een nieuwe sound, die de band bewust heeft opgezocht: "Als we met Arsenal nog iets wilden bereiken, moesten we op een totáál nieuwe manier werken. Alles moest anders. Vandaar dat we naar Nigeria zijn getrokken, om volop te experimenteren met onze ritmes,” zo zei Hendrik Willemyns over de nieuwe sound.

Hoe dat klinkt kan je alvast horen op de eerste single Amplify. Later volgen nog een volledig album, een langspeelfilm én een boek, een drieluik dat met elkaar verweven zal zijn. Leuk weetje: Arsenal neemt Nigeriaanse muzikanten mee als voorprogramma naar de 4 uitverkochte shows in Ancienne Belgique begin december.

39. Diplo feat. MØ - Get It Right

De nieuwe samenwerking tussen Diplo en de Deense zangeres MØ hoort bij de soundtrack van de nieuwe Major Lazer documentaire Give Me Future. De documentaire gaat over de eerste show die Major Lazer deed in Cuba nadat de handelsbetrekkingen tussen het land en de Verenigde Staten beter zijn geworden, een gegeven waarover ook The Rolling Stones al een knappe documentaire draaiden. Give Me Future is sinds 17 november te streamen via Apple Music.

40. Confidence Man - Boyfriend (Repeat)

In het nummer Boyfriend (Repeat) maakt frontvrouw Janet Planet haar vriendje compleet met de grond gelijk. In elk couplet en refrein wordt hij afgekraakt, afgezeken en kapotgemaakt. Dat het nummer daarbovenop funky én grappig is, is een meevaller.

41. Paramore - Fake Happy

Paramore heeft met 'After Laughter' hun meest poppy album tot nu toe uitgebracht dit jaar en we moeten zeggen: het bevalt ons beter dan wat ze voordien deden. In Fake Happy raken ze zelfs een maatschappelijk pijnpunt aan: het moet altijd maar goed gaan met ons, ook als het niet goed gaat met ons. In een wereld waarin opvallend veel jongeren bezwijken aan burn-outs of naar antidepressiva grijpen, is dit nummer megarelevant.

42. Benjamin Francis Leftwich - Because Of Toledo

Onlangs bracht Benjamin Francis Leftwich een cover uit van When You Were Young van The Killers, maar wij houden toch meer van Benjamin als hij zijn eigen schrijfsels brengt. Toen hij jong was luisterde hij naar Rolling Stones en Nina Simone. Niet veel later ontdekte hij Nick Drake, Bob Dylan en Elliot Smith. Vandaag zijn zijn rolmodellen Arcade Fire, Bruce Springsteen en Ryan Adams: het komt wel goed met die jongen.

43. Sharon Jones & The Dap-Kings - Call On God

Met wie het helaas niet meer goed kan komen is met Sharon Jones. Zij stierf vorig jaar al na een lange strijd tegen kanker. Op haar laatste plaat 'Soul Of A Woman' staan haar laatste opnames verzameld. Het is ook meteen haar beste plaat, wat het verlies des te jammerlijk maakt. Doe wat wij de laatste weken gedaan hebben: veel luisteren naar 'Soul Of A Woman'.

44. Paloma Faith - Guilty

Paloma Faith haar nieuwe album kwam op dezelfde dag uit als die van Sharon Jones, op 17 november. In augustus werd de plaat vooraf gegaan door de release van de single Crybaby. Nu is er een opvolger: Guilty. Ze laat hier horen dat ze best als optie overwogen mag worden voor de volgende James Bond-soundtrack.

45. Miguel - Pineapple Skies

Ook net uit: 'War & Leisure', de vierde plaat alweer van Miguel. Miguel wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Babyface en zelfs Prince en werkelijk iedereen wil met hem werken. Miguel werkte al samen met ScHoolboyQ, The Chemical Brothers, Dua Lipa, Mark Ronson, Rod Stewart, Future en nog heel erg veel anderen. Pineapple Skies bevestigt zijn talent.

46. Arcade Fire - Put Your Money On Me

Wie ook al meermaals hun talent heeft bevestigd is de Canadese band Arcade Fire. Toch wordt het laatste album van de band - 'Everything Now' - algemeen gezien als één van de grootste teleurstellingen van het muziekjaar 2017, ondanks het succes van het titelnummer. Het gevolg laat zich voelen, want naar verluidt speelt de band momenteel voor halflege arena's.

We zijn benieuwd of de nieuwe single Put Your Money On Me daar iets aan zal kunnen doen, we zullen het zien op donderdag 19 april in het Sportpaleis. Er zijn alleszins nog tickets beschikbaar, maar de staanplaatsen zijn alvast volledig uitverkocht.

47. The National - Dark Side Of The Gym

En als The National een nieuwe single uitbrengt dan zijn we ook altijd mee. Natuurlijk kenden we dit nummer al van het album 'Sleep Well Beast', maar nu heeft Dark Side Of The Gym ook een mooie video meegekregen.

48. Toto - Alone

Toto is hip zo blijkt, want de oproep van een vriendengroep om Africa van dezelfde band op nr. 1 te stemmen in De Tijdloze van Studio Brussel dit jaar vindt stevig gevolg. Toto heeft de oproep ook zelf verspreid via hun sociale media dus de kans dat Africa effectief op die eerste plaats zal eindigen is best bestaande.

Ondertussen blijft de band zelf ook rustig regelmatig nieuw werk uitbrengen zonder dat daar al te veel aandacht naartoe gaat. Hun nieuwste single Alone zal te vinden zijn op '40 Trips Around The Sun', een verzamelaar die het veertigjarig bestaan van Toto zal vieren, een feestje dat hen in maart ook nog eens tot in Vorst Nationaal zal brengen.

49. Gavin James - Hearts On Fire

De Ierse singer-songwriter Gavin James heeft al meer dan een handvol singles uit ondertussen, maar een nieuwe hit van het kaliber van The Book Of Love (de cover van Peter Gabriel) blijft voorlopig uit. Met dit nummer gunnen we 't hem wel. Hearts On Fire is een erg fijn in het oor liggend popnummer over twee mensen die verliefd zijn op elkaar, maar tegelijkertijd ook weten dat ze niet goed zijn voor elkaar.

50. Andy Grammer - Freeze

In hetzelfde genre vinden we de Amerikaanse Andy Grammer terug. Veel singles, weinig hits, maar deze Freeze is een erg leuke.

51. Tiny Legs Tim - Stepping Up (live)

En dan doen we 't eindelijk nog eens Belgisch met Tiny Legs Tim. Eigenlijk heet die gewoon Tim De Graeve, maar dat is natuurlijk geen cool klinkende artiestennaam. Tiny Legs Tim bekt veel beter en refereert ook aan het broze lichaam van Tim, een gevolg van een leverziekte die hem al veel operaties, twee levertransplantaties, veel tijd en een stuk van zijn maag hebben gekost.

Begin dit jaar bracht hij de uitstekende, maar onderbelichte plaat 'Melodium Rag' uit, een jaar later is de tijd rijp voor een liveplaat uit. Locatie van het gebeuren: Sint-Jacobs tijdens de Gentse Feesten.

52. Van Morrison - Makin' Whoopie

Net als Neil Young een eind verder naar boven kan je Van Morrison bezwaarlijk beschuldigen van luiheid. Ook bij hem hebben we 't eens proberen tellen en kwamen we 35 platen waarbij hij - net als Neil Young - in 2017 al zijn tweede plaat heeft uitgebracht.

Daarop een mix van enkele eigen nummers en covers en daarbij gaat Van Morrison de grootheden niet uit de weg. Hij covert bijvoorbeeld I Get A Kick Out Of You van Cole Porter en het onsterfelijke Unchained Melody van The Righteous Brothers, maar evengoed neemt hij zijn toevlucht tot een traditional uit de blues en de jazz uit 1928: Makin' Whoopee!

53. Taylor Swift - New Year's Day

En omdat dat eindejaar nu toch echt wel dichtbij komt, sluiten we af met New Year's Day van Taylor Swift. Dat is geen cover van de gelijknamige knaller van U2, maar wel een song over wat er gebeurt nadat het feestgedruis is weggezakt en een mooi liefdesliedje.

De playlist

Lees meer