Bart De Wever (N-VA) kraait victorie na nieuwe peiling: “Het is beter onrecht te ondergaan dan te begaan”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft met een Latijns gezegde van Cicero gereageerd op een verkiezingspeiling na de heisa over zijn etentje bij een lobbyist voor de vastgoedmaatschappij Land Invest. De vertaling van de spreuk: “Het is beter onrecht te ondergaan dan te begaan.” Een slag in het gezicht van Tom Meeuws (sp.a).

De burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) ziet de uitslag van een peiling van Het Nieuwsblad voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen als overwinning voor zijn partij. Eind september voorspelde de Gazet van Antwerpen dat N-VA in de Scheldestad nog maar 26,1 procent zou halen. De nieuwe peiling werd uitgevoerd, twee weken nadat bekend raakte dat De Wever samen met een deel van het Antwerps schepencollege op een etentje aanwezig was van de bouwlobbyist Erik Van der Paal van Land Invest Group.

De Wever reageert met een Latijns gezegde van Cicero: “Het is beter onrecht te ondergaan dan te begaan.”

N-VA vs. Samen

Na die bekendmaking ontstond er een kleine oorlog tussen de Antwerpse meerderheid en oppositie. Tom Meeuws (sp.a) van het Antwerpse kartel Samen zei dat er nauwe banden waren tussen het huidige stadsbestuur en de bouwpromotoren, maar hij kwam zelf onder vuur wegens contacten met bouwpromotoren met zijn consultingbedrijf. Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) riep Meeuws op het matje. Uiteindelijk besliste Samen om met de lijst door te gaan en heeft Tom Meeuws zijn werk als consultant stopgezet.

Lees meer