Net voor de ontknoping van 'Tabula Rasa' zijn dit onze hoofdverdachten

Straks is het al tijd voor de laatste aflevering van 'Tabula Rasa' en gaan we dus eindelijk te weten komen wie er achter de verdwijning van Thomas De Geest zit. Maar voor het zover is, zetten we hier nog even de hoofdverdachten op een rijtje. 

1. Benoit

+ Vorige week kregen we een andere kant van Benoit te zien in Tabula Rasa. De doorgaans meegaande echtgenoot van Mie verloor zijn geduld en de stoppen sloegen helemaal door. Verder werd ook duidelijk dat hij Mie in het verleden bedrogen heeft met een zekere Veronique. Zou hij in een vlaag van woede Thomas De Geest opgesloten hebben?

- Benoit ligt er volgens ons iets te dik op. Tabula Rasa heeft ons al een paar keer verrast met choquerende plottwists, dus lijkt Benoit ons een te gemakkelijke optie.

2. Mie

+ In de voorlaatste aflevering kwam Mie te weten dat Thomas De Geest verantwoordelijk is voor de dood van haar dochtertje Romy. Ze heeft dus zeker een motief om De Geest iets aan te doen.

- We vragen ons echter wel af of Mie echt in staat is om Thomas De Geest iets aan te doen. De twee hadden een hechte band en Mie verwees vaak naar hem als haar enige vriend.

3. Nikki

+ Een nieuwe theorie die is ontstaan, wijst in de richting van Nikki, de zus van Mie. Want net zoals Mie eigenlijk Annemie heet, zou het weleens kunnen dat Nikki eigenlijk Veronique heet. En Veronique was natuurlijk de ex en maîtresse van Benoit. Het duurde ook een tijdje vooraleer Nikki op bezoek kwam in de instelling, iets wat toch een beetje verdacht is omdat ze wel een goede band lijkt te hebben met haar zus.

- Nikki is hoogzwanger, dus lijkt het ons vreemd dat ze in die toestand iemand zo zwaar zou kunnen toetakelen.

4. Wolkers

+ Wolkers doet wel heel erg zijn best om de schuld in de schoenen van Mie te schuiven. En we zijn er ook niet helemaal zeker van of hij de waarheid sprak toen hij zei dat Thomas zijn zoon was. Zou hij iets te verbergen hebben?

- Wolkers lijkt oprecht bezorgd om Thomas De Geest, dus kunnen we wel geloven dat hij echt een vader is die wanhopig op zoek is naar zijn zoon.

5. Mommaerts

+ Over psychologe Mommaerts wordt al lang gedacht dat ze de mysterieuze V. van Benoit zou zijn. Wat haar meteen een motief geeft om Mie te framen voor de verdwijning. Wil ze zo Benoit helemaal voor zich winnen?

- Mommaert heeft Mie wel geholpen toen ze ontsnapt was uit de instelling. Iets wat vreemd zou zijn als ze haar eigenlijk zou proberen framen voor de verdwijning van Thomas De Geest. Er is ook geen bewijs dat zij Veronique zou zijn. Dus als ze niet Veronique is, heeft ze ook geen enkel motief om Thomas De Geest of Mie iets aan te doen.

6. Rita

+ Rita, de moeder van Mie, heeft natuurlijk ook een motief. Kan het dat zij er achter kwam dat Thomas De Geest seks heeft gehad met haar dochter terwijl hij verantwoordelijk is voor de dood van haar kleindochter en hem daarom iets heeft aangedaan?

Een andere theorie die richting Rita wijst is dat ze eigenlijk de mama is van Thomas. Zou ze hem dan iets hebben aangedaan om haar geheim te bewaren?

- Rita heeft dan wel geen al te beste band met haar dochter. Maar Thomas De Geest ontvoeren en haar dochter ervoor laten opdraaien, lijkt ons wel heel verregaand.

7. Vronsky

+ Ook vurige Vronsky wordt door sommige mensen als een verdachte gezien. Vronsky weet altijd opvallend veel en hij heeft enkele pagina's uit het medisch dossier van Mie gescheurd. Stond daar iets dat ze niet mocht weten? Iets dat hem linkt aan de verdwijning van De Geest?

Het is ook heel toevallig dat het vorige huis van Mie en Benoit afbrandde. Zou Vronsky de pyromaan daar voor iets tussen zitten?

- Vronsky lijkt het oprecht goed voor te hebben met Mie. Hij heeft ook geen duidelijk motief om Thomas De Geest iets te willen aandoen.

Het is natuurlijk wel nog de vraag of Vronsky deze aflevering haalt, want op het einde van de vorige aflevering zagen we hoe hij zwaar verbrand werd meegenomen door de ambulanciers.

8. De boswachter

+ De boswachter is een personage waar we eigenlijk niet veel van weten, maar die wel altijd terug lijkt te komen in de reeks. Zou hij toch een belangrijker personage zijn dan we denken?

In de teaser voor de laatste aflevering kwam hij alvast meer prominent in beeld, waardoor verschillende mensen zich luidop beginnen af te vragen of hij iets te maken heeft met de verdwijning van Thomas De Geest.

- De boswachter lijkt ons een vreemde keuze voor de makers. Omdat hij geen belangrijk personage was tijdens de volledige reeks. Om in de laatste aflevering plots met een nieuw personage op de proppen te komen die dan ook ineens de dader zou zijn, lijkt ons een te makkelijk einde voor de slimme reeks die Tabula Rasa is.

Wie zit er volgens jou achter de verdwijning van Thomas De Geest?

Lees meer