Over wat gaat die ruzie tussen Marcel Vanthilt en de man van Karen Damen?

Marcel Vanthilt en Antony Van der Wee, die we beter kennen als de man van Karen Damen, liggen zwaar met elkaar in de clinch. De vete tussen de twee mannen gaat blijkbaar jaren terug. Naar de aankondiging van de zwangerschap van Karen in 'Villa Vanthilt'.

Karen Damen werkt momenteel aan een soloplaat waarvan ze eerder deze week de eerste single loste. Naar aanleiding van het nieuwe album en het bijhorende programma Karen Maakt Een Plaat deed de man van Karen, Antony Van der Wee, afgelopen week een interview met Humo. In dat interview vertelde hij over zijn relatie met Karen, haar succes, maar ook over een pijnlijk moment acht jaar geleden.

Marcel vs. K3

Toen Humo aan Antony vroeg hoe de zwangerschap van Karen Damen verliep, werden oude wonden opnieuw opengereten. Antony vertelde hoe de zwangerschap bekend werd gemaakt in een aflevering van Villa Vanthilt. K3 was aanvankelijk uitgenodigd voor de bewuste aflevering om te vertellen over het toen komende programma K2 zoekt K3, maar werd op het laatste moment afgebeld. Volgens Antony omdat Marcel Vanthilt geen zin had om K3 gratis reclame te geven.

Dat Marcel geen fan is van de meidengroep is geen geheim. Toen de meisjes van K3 in 1999 deelnamen aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival nam hij geen blad voor de mond. "Vorige week zei men dat we als jury te mild waren, dus zal ik vandaag geen milt spuwen maar gal." En dat is precies wat hij deed. "Fijne vleeswaren, dames. Maar vleeswaren is ook charcuterie en qua liedjes is dat dus charcuterie met peren." Maar hij gaf de meisjes wel geweldig carrièreadvies. "Gelukkig bent u wel in Studio 100. Hier wonen ook Samson en Gert en wat betreft zeer jonge babyliedjes: een 10. Qua Eurosong: helaas." De meisjes namen het toen niet in dank af. Met een stevige sneer van Kathleen tot gevolg: "Ze hadden dan maar beter niet zo'n baby'tje in de jury gezet."

Antony vs. Marcel

Terug naar 2009. Zoals we eerder al zeiden was K3 dus niet te gast in Villa Vanthilt, maar dat weerhield Vanthilt er niet van om het wel over de meisjes te hebben. Op het einde van de aflevering vroeg hij aan Stany Crets, die wél te gast was, of hij nog nieuwtjes had uit showbizzland. Die antwoordde: "Ja, Karen Damen is opnieuw zwanger." Opnieuw, want Karen had ongeveer een jaar eerder een miskraam gehad.

Toen Antony dit hoorde was hij razend. De zwangerschap lag heel gevoelig, omdat hij nog maar pril was en het koppel dus bang was voor een nieuwe miskraam. Hij trok met zijn band, waaronder zijn bassist, een kerel van "2 meter groot en 115 kilo zwaar", naar Hasselt, waar Villa Vanthilt op dat moment gevestigd was. Op dat moment hadden ze het nog gemunt op Stany Crets. Die was toen ze aankwamen net vertrokken. "Gelukkig voor hem", voegt Antony daaraan toe, "anders had hij een flink pak rammel gekregen".

Vanthilt was wel nog aanwezig op de set. "Die is letterlijk op z'n knieën gevallen en jammerde: 'Ik wist van niks, ik ben erin geluisd door Stany!'" Iets wat later ontkracht werd. Vanthilt zou op voorhand gezegd hebben tegen Stany Crets dat hij het nieuws publiek moest maken. Antony was uiteraard woedend toen hij dit te weten kwam: "Toen ik achteraf hoorde hoe de vork echt in de steel zat, dacht ik: `Wat voor een onwaarschijnlijke lafaard ben jij!' De VRT heeft achteraf haar excuses aangeboden, maar van Vanthilt hebben we nooit meer iets gehoord."

Marcel vs. Antony

Nadat Antony dit verhaal opnieuw oprakelde in Humo, belde Dag Allemaal Marcel Vanthilt voor een reactie. En die was klaar en duidelijk. "Waar meneer Van der Wee nu nog mee afkomt, zeg! Dit is acht jaar geleden. Bovendien vertelt hij niet de waarheid." Hij geeft zijn kant van het verhaal. "Ik ben zeker niet op mijn knieën gevallen en ik heb ook de schuld niet op Stany Crets afgeschoven. Integendeel. ik heb die avond wel twintig keer geprobeerd hem uit te leggen wat er was gebeurd én ik heb mijn excuses aangeboden."

Volgens Vanthilt ging Karen het nieuws normaal gezien zelf naar buiten brengen in Villa Vanthilt en was dat de reden dat K3 uiteindelijk niet uitgenodigd werd in de show. "Familienieuwtjes van bv's interesseren met niet." Backstage vertelde hij dan het nieuws van de zwangerschap van Karen Damen aan Stany Crets. Die stelde volgens Vanthilt zélf voor dat hij het nieuws naar buiten zou brengen.

Hij bevestigt wel dat Antony en zijn vrienden, inclusief de bassist van 2 meter groot, binnenstormden op de set. Maar hij voegt daar ook aan toe dat hij niet bang was van Antony of zijn grote vriend.

Het is in deze vete dus woord tegen woord, maar wij zijn er zeker van dat het laatste woord hierover nog niet gevallen is.

Karen vormt al tien jaar een koppel met Antony Van der Wee, het koppel kreeg in 2010 een zoontje, Sky, en trouwde vorig jaar:

Lees meer