De 5 winterbars die je moet gedaan hebben in Antwerpen

De winter is in het land en wie nog droomde van zonnige terrasjes en warme zomeravonden hoeft niet te wachten tot de zomer weer begint. Want in deze vijf winterbars kan je in Antwerpen genieten van gezelligheid en je verwarmen aan een warme chocomelk of een glühweintje. 

1. Aspen Bocadero

De Waagnatie in Antwerpen wordt tijdens de kerstperiode opnieuw in een winters jasje gestoken. Vaarwel strandstoelen, hallo schapenvelletjes. Je kan er genieten van een winters hapje en een drankje en als kers op de (ijs)taart heeft Aspen Bocadero een eigen ijspiste waarop aan curling kan worden gedaan.

Van 7 december tot 20 januari van dinsdag tot zaterdag, vanaf 16 uur. Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen.

2. MOOSE

Nieuw aan de Waagnatie is MOOSE, de winterse pop-up die al enkele jaren opduikt aan de Versuz in Hasselt. In de pop-up winterbar waan je je sowieso in een gezellige après-ski in pakweg Oostenrijk of de Franse Alpen. Inclusief foute muziek, spijkers in boomstronken slaan en liters glühwein uiteraard.

Van 7 december tot 20 januari van dinsdag tot zaterdag, vanaf 16 uur. Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen.

3. Lazy Jack, The Winter Edition

Lazy Jack is een nieuwe, hippe locatie op Het Eilandje. En ook daar worden de feestdagen gepast gevierd. De volledige locatie krijgt een winterse make-over. Je kan er genieten van een menukaart van Butcher's Store boordevol winterkost en in de FUTUR concept store vind je sowieso gepaste kerstcadeautjes voor je hele familie.

Donderdag en vrijdag van 12 tot 23 uur, zaterdag van 18 tot 23 uur en zondag van 10 tot 22 uur. Kattendijkdok Oostkaai 22a, 2000 Antwerpen.

4. Meatpack

Meatpack is geen échte winterbar, maar opent wel op 9 december, middenin de winter, de deuren. In een oude loods van 5.000 m² kan je vanaf dan genieten van een hapje, een drankje, muziek en nog zoveel meer. En het belooft een stukje New York naar Antwerpen te halen. Dus wij zijn er al zeker van dat dit een van dé hotspots van de winter in Antwerpen wordt.

Vanaf 9 december. Samberstraat 40, 2060 Antwerpen.

5. Winterstraat stadsbrouwerij De Koninck

© Facebook De Koninck

In de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck wordt de Binnenstraat tijdens de wintermaanden omgetoverd tot de Winterstraat. Je kan er dan proeven van het heerlijke winterbier van De Koninck en dat alles in een gezellige winterstraat. Denk aan lichtjes, vuurkorven, kerstbomen en superveel gezelligheid.

De bar al sinds begin december geopend en zal blijven tot 21 januari. Mechelsesteenweg 291, 2018 Berchem.

Lees meer