Dit merk maakt reclame voor XL-panty's, maar de manier waarop is ronduit beledigend!

Wish, de spotgoedkope online store, ligt zwaar onder vuur. In een advertentie voor extra large-panty's gebruiken ze namelijk geen plus-size modellen, maar 'gewone' modellen die de panty's over hun hele lichaam trekken. Schandalig en beledigend, zo klinkt het op Twitter. 

Is dit de slechtste reclame aller tijden? Velen denken van wel. De Amerikaanse en spotgoedkope online shop Wish verkoopt extra large panty's. Maar de manier waarop ze die adverteren schiet bij velen in het verkeerde keelgat. En terecht.

Waarom geen plus-size model?

Op de foto's op de website zie je een standaard model dat de panty draagt. Een extra large panty dus, die zich richt op vrouwen met een maatje meer. Om aan te tonen dat de panty wel degelijk extra large is, kruipt het model er volledig in. Ze trekt de panty op tot aan haar neus. In een tweede foto probeert het model haar armen zo ver mogelijk uit te strekken in de panty.

Een verkeerd beeld, zo denken velen. "Waarom konden ze niet gewoon plus-size modellen gebruiken?", vraagt iemand zich af op Twitter. "Ik hoop dat het plus-size model dat ze geregeld hadden op het laatste moment afgezegd heeft en ze haar dan snel moesten vervangen door iemand van het kantoor", stelt iemand anders.

Beledigend

"Dit geeft me zo'n slecht gevoel over mijn eigen lichaam." Het is maar een van de vele teleurgestelde reacties op de foto's. Anderen stellen ook dat het totaal geen nut heeft om extra large panty's te tonen op het lichaam van een standaard model, want zo kan niemand zien of ze werkelijk zouden passen bij vrouwen met een maatje meer.

Ondanks de kritiek heeft de panty op Wish toch een beoordeling van vier sterren op 152 reacties. Al heeft dat waarschijnlijk meer te maken met de prijs van amper 2 euro dan met de advertentiefoto's.

Lees meer