De Neuzekes-oorlog is beslecht: stad Gent schrapt verkoper die racistische uitspraken deed

Er komt een einde aan de jarenlange vete tussen twee verkopers van de Gentse 'neuzekes'. Eén van de vergunninghouders werd verboden om nog samen te werken met verkoper Carl Demeestere, na diens racistische uitlatingen over de concurrerende verkoper.

Een jongen en een meisje die in Europa rondreisden maakten een vlog over de beruchte vete tussen twee verkopers van cuberdons op de Gentse Groentenmarkt. In de vlog was (want de video werd ondertussen offline gehaald) te zien hoe de man met de bolhoed, Carl Demeestere, zijn 'concullega' Younes Benzaza uitmaakt voor "stront in twee schoenen" en de mensen in de buurt ook waarschuwt voor hun portemonnee voor als ze bij Benzaza iets zouden willen kopen.

Verkoper moet gaan

De racistische uitlatingen waren er te veel aan voor Stad Gent en zij begonnen uit te zoeken of ze de vergunning van het Neuzekes-kraam konden intrekken of niet na een zoveelste triestig hoofdstuk in de Neuzekes-oorlog. Het was al niet de eerste keer dat er vergunningen werden ingetrokken, maar nu heeft Stad Gent een andere beslissing genomen: de vergunning blijft, maar Carl Demeestere moet gaan.

"De vergunning wordt niet volledig geschrapt, maar hij wordt wel zo aangepast dat er een clausule wordt aan toegevoegd. Daarin staat dat Carl Demeestere niet meer mag verkopen", zo zegt burgemeester Daniël Termont aan Het Nieuwsblad en De Gentenaar. De burgemeester voegt daar nog aan toe dat hij de vergunningshouders zo snel mogelijk bij zich roept om hen, hopelijk voor eens en voor altijd, de les te spellen. "Het moet daar gedaan zijn. Als er nog dergelijke incidenten plaatsvinden, pak ik ze allebei definitief hun vergunning af", zo zegt Daniël Termont nog.

De man met de bolhoed zullen we dus niet meer zien op de Groentenmarkt:

Lees meer