Veganistisch snoepen? Dat doe je met deze snoepjes en koekjes

Snoepjes en koekjes lust bijna iedereen, maar mensen die ervoor kiezen om geen dierlijke producten te eten, vallen vaak uit de boot. Wij zochten uit welke zoetigheden volledig diervriendelijk zijn en dus geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen die koosjer of halal eten.

Snoepjes doen je op het eerste gezicht niet denken aan dierlijke producten, maar vergis je niet. Heel vaak zit in snoep dierlijke gelatine verwerkt en dat maakt het snoepje niet eetbaar voor vegetariërs, veganisten of mensen die koosjer of halal eten. Hetzelfde geldt voor koekjes, waar vaak boter of eieren zijn aan toegevoegd.

Wie ervoor kiest om diervriendelijk en plantaardig te eten, kunnen we (onder andere) deze lekkernijen aanraden:

Look-O-Look

In het gamma van Look-O-Look zitten verschillende snoepjes die je als vegetariër of veganist kunt eten. Zo zijn de kersenlollies, snoepkettingen en rode fopspeentjes volledig vegan, net zoals alle zure matten. Niet alles van het merk is diervriendelijk, dus check toch even de ingrediëntenlijst van de snoepjes die jij graag wil eten.

Speculoos

Het Belgische bedrijf Lotus maakt hun speculoosjes helemaal diervriendelijk en met plantaardige olie.

Napoleon

De zoetzure snoepjes bevatten weinig echt fruit, maar zijn wel volledig vegan!

Oreo

Ja, dat lees je goed! Oreo's zijn vegan koekjes. De 'melk' die tussen de twee chocoladekoekjes zit, bevat helemaal geen melk en dat maakt dit koekje helemaal vegan.

Chupa Chups

Hoera, de lekkere lolly's van Chupa Chups zijn er in vele kleuren en smaken en je kan ze ook zonder schuldgevoel oplikken.

Krakelingen

Krakelingen, misschien wel de beste koekjes ter wereld, zijn diervriendelijk gemaakt. Over de dieren hoef je bij het eten van deze koekjes niet na te denken, over je lijn misschien wel eenmaal je aan zo'n zak heerlijke koekjes begint.

Tony's Chocolonely

Dit is misschien wel de lekkerste chocolade op de markt. Tony's verrast ons al jaren met heerlijke smaakcombinaties en laat ons fair trade en slaafvrij genieten. Hun pure chocoladerepen zijn ook nog eens helemaal vegan. Ook andere merken van pure chocolade zijn natuurlijk vegan, maar Tony's heeft bij ons toch een streepje voor.

Café Noir

Café Noirs zijn misschien wel de beste koekjes voor bij de koffie en ze zijn ook nog eens helemaal plantaardig, als dat niet toppie is!

Lutti Veggies

Lutti maakt het mooi duidelijk welke van hun snoepjes vegetarisch zijn in hun assortiment. Onder de naam 'Lutti Veggies' kun je genieten van gelatinevrije beertjes of papegaaien. Ook de Scoubidou- en Aardbeiensnoepjes van Lutti kun je zonder zorgen eten.

Lees meer