Portugals Eurovisie Songfestival-winnaar Salvador Sobral heeft een nieuw hart gekregen

Goed nieuws uit Portugal, want Salvador Sobral herstelt er na het ontvangen van een nieuw hart. De winnaar van het Eurovisie Songfestival ontroerde iedereen met z'n liefdesliedje 'Amor Pelos Dois'. Maar sindsdien ging het bergaf met Sobral die dringend een harttransplantatie nodig had.

De held van Portugal stelt het volgens de dokters van het Santa Cruz-ziekenhuis in Lissabon goed. "De operatie is goed verlopen", zegt chirurg Miguel Abecasis. "Hij was goed voorbereid. Hij is een jonge man die de moeilijkheden van dit soort procedure begrijpt." Sobral verkeerde al in de zomer in slechte toestand en moest zeven maanden wachten voor een nieuw hart voor hem gevonden werd. Enkele maanden geleden nam hij noodgedwongen een pauze en stopte hij met optreden.

Sobral had al tijdens het Songfestival last van hartproblemen en kon een week lang niet repeteren in aanloop naar de jaarlijkse liedjeswedstrijd. Toch won hij met de ballade die z'n zus geschreven had. Het was de allereerste keer dat Portugal het Songfestival wist te winnen. In oktober verzekerde hij dat het wel goed met hem zou komen, waarna z'n zus alvast een nieuw nummer schreef dat op z'n volgende album moet komen.

Lange revalidatie

Het is natuurlijk nog vroeg, want Sobral onderging de harttransplantatie pas afgelopen vrijdag, maar z'n arts is optimistisch. De zanger staat nu voor een lange revalidatie, maar als alles goed gaat kan hij nadien een normaal leven leiden. Hopelijk is hij over enkele maanden fit genoeg om de volgende editie van het Songfestival op Portugees grondgebied bij te wonen. Daar zal Laura Groeseneken proberen om België eindelijk weer een zege te bezorgen.

Lees meer