Nog geen inspiratie voor het kerstmenu? Check dan zeker deze 11 Scandinavische receptjes

Voor sfeer en gezelligheid krijgt Scandinavië sowieso een dikke 10, maar ook in de keuken weten ze van aanpakken. Ben je nog op zoek naar leuke kerstgerechten? No worries, we've got you covered met deze 11 receptjes:

1. We gaan van start met deze ge­lak­te var­kens­rol­la­de ge­vuld met prui­men

© Allerhande

Kerstmis in een gerecht! Het recept vind je trouwens hier terug.

2. Zelfs de kerstman smult van deze kerst­ham met dil­le

© Allerhande

Dit ziet er zoooo lekker uit! En het is niet moeilijk om te bereiden, zeker niet met dit recept.

3. Maar stiekem zijn de Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes onze favoriet

© Allerhande

Als we naar de Zweedse meubelketen IKEA gaan, is het verplicht om deze gehaktballen te proeven. Mmm! Het recept om ze zelf te maken vind je hier.

4. Dit visgerecht is typisch voor de streek: gra­vad lachs, ge­ma­ri­neerd in dil­le

© Allerhande

De bereiding duurt helemaal niet lang, maar je moet het gerecht op voorhand klaarmaken en nadien een dagje in de koelkast laten staan. Het recept vind je hier.

5. Vers uit de oven: deze saf­fraan­brood­jes met cranberries

© Allerhande

Als bijgerecht zijn deze broodjes dé smaakmaker bij uitstek. De cranberries zorgen voor een extra zoete toets. Het recept vind je hier terug.

6. Probeer zeker ook eens deze in bie­ten­sap ge­ma­ri­neer­de zalm

© Allerhande

Misschien een rare, maar wel een geslaagde combinatie. Het recept vind je hier.

7. Voor de veggies onder ons: een groen­te­pak­ket­je met blauw­a­der­kaas

© Allerhande

Lekker makkelijk en in een mum van tijd klaar. Het recept vind je hier terug.

8. Je kan ook kiezen voor een ge­vul­de var­kens­fi­let ...

© Allerhande

Roomkaas, mosterd, peterselie en bieslook gaan verrassend goed bij varkensfilet. Yummie!

9. ... of voor deze heerlijke aard­ap­pel-vis­taart

© Allerhande

Aardappelen en vis in een taart? Yes please!

10. Je kan deze ge­smoor­de spits­kool zeker bij je hoofdgerecht serveren

© Allerhande

Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit gerecht iets heel bijzonders.

11. We eindigen met een met wod­ka en ci­troen ge­ma­ri­neer­de zalm

© Allerhande

Het recept vind je hier.

Nog niet verzadigd? Check dan zeker alle receptjes op Allerhande en stel je eigen kerstmenu samen. ;-) Fijne feestdagen!

© Giphy

Lees meer